Hlavní obsah

Pražský seminář nabídne nový pohled na významné stromy

Novinky, Aleš Rudl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavý seminář Významné a pamětní stromy v Praze se uskuteční v úterý 20. listopadu v Praze 6. Seminář přiblíží nejen odborníkům, ale i široké veřejnosti nové téma - významné stromy.

Foto: Aleš Rudl

Masarykova lípa na Pražském hradě je bezpochyby významným stromem, který si zaslouží ochranu a odbornou péči.

Článek

Po boku památných stromů, kterých jsou v Praze téměř dvě stovky, roste v metropoli řada neméně důležitých stromů majících pozoruhodnou historii, výrazný vzhled či připomínají významnou událost.

Právě příklady těchto stromů budou na semináři představeny v souvislosti s možnostmi jejich ochrany a též budou tímto předvedeny veřejnosti. Seminář se rovněž bude věnovat péči o veřejně dostupnou zeleň.

Zástupci MČ Praha 6 přiblíží projekt, při kterém byly vyhledávány pamětní stromy na území této městské části.  Představena bude i Alej 90, která je tvořena stromořadím, v němž jsou jednotlivé dřeviny pojmenovány po vynikajících osobnostech spjatých svým životem s Prahou 6.

Seminář rovněž nabídne povídání o příkladné údržbě zeleně v rakouském městě Tulln a další přednášky.

Účast na semináři je zdarma. Vzhledem ke kapacitě prostorů je potřebné se dopředu přihlásit na příslušné emailové adrese, která je uvedena v pozvánce vyvěšené na webu o památných stromech v Praze – www.prazskestromy.cz. V pozvánce rovněž najdete podrobnější informace a tomto semináři.

Seminář pořádá Agentura Koniklec ve spolupráci s Úřadem městské části Praha 6.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám