Hlavní obsah

Pražská konzervatoř zve na koncert oddělení Skladba a aranžování

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Koncert, který proběhne v pondělí 18. června od 18 hodin v Koncertním sále Pražské konzervatoře, avizuje premiérové skladby posluchačů v širokém spektru hudebních žánrů. Kromě studentů a profesorů se na scéně objeví i skladatelské a hudebně vědecké osobnosti.

Foto: archiv Pražská konzervatoř

Profesoři oddělení Skladba a aranžování.

Článek

„Jde po sedmi letech o první větší koncert studentů Skladby a aranžování na Pražské konzervatoři. Zajímavostí je i ten fakt, že nejde jen o skladatele, ale i o skladatelky. Zvláštností koncertu mimo jiné je i moderování samotného koncertu, kterého se ujmou profesoři jednotlivých studentů,“ říká profesor Vítězslav Hádl.

Součástí koncertu je i premiéra použití „světelného parku“, který bude doplněn i některými efekty (Fogger Smoke Machine), z hlediska kvalitního ozvučení i použití Subwoofer Boxů.

Kompozice mladých skladatelů zahrnují současné popové písně, hudbu 30. let minulého století, rockově funky laděné “pecky” a avizována je i trocha „koketérie“ s vážnou hudbou. Neméně zajímavé budou i ukázky filmové hudby, které budou doprovázeny filmovou projekcí.

Současně se uplatní choreografická stránka, jejíž obsah má být překvapením. Spolu s pedagogy konzervatoře (vedle Vítězslava Hádla jde ještě o Vladimíra Figara, Martina Blažka a Davida Solaře) se objeví na podiu i skvělé skladatelské a hudebně vědecké osobnosti. Interprety skladeb budou v některých případech samotní skladatelé, ale hlavně posluchači pěveckého oddělení populární hudby. Kapela bude účinkovat pod vedením vynikajícího Jakuba Červinky.

Koncert proběhne v Koncertním sále Pražské konzervatoře na Dvořákově nábřeží 2. Vstup je volný a organizátoři doporučují návštěvníkům přijít dříve, protože pak může být problém s místem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám