Hlavní obsah

Pražská herna společenských her je na nové adrese

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se čas, kdy děti musí být doma již v pozdních odpoledních hodinách, neboť se dříve stmívá. Je však těžké je zabavit bez zapojení elektroniky. Věřte, není nad to, když se zabaví při karetních či deskových hrách!

Foto: Archiv Světa deskových her

Bořek Slezáček se synem Koljou

Článek

Téměř všechny deskové hry, které objevíte na českém trhu, si můžete vyzkoušet v herně deskových a karetních her pro veřejnost. Jedna z nejoblíbenějších se nyní přestěhovala na novou adresu: Kubánské nám. 9, Praha 10. Nově bude otevřeno od 1. října 2015. Na nové adrese najdete i celou řadu nových her. Za zmínku rozhodně stojí například:

Začarovaná věž, do které zlý černokněžník uvězní spanilou princeznu. Začarovaná věž je obklopena temným, hustým lesem, ve kterém je někde schovaný klíč. Při cestě hustým stromovím klade černokněžník mnohé nástrahy. Pokud je všechny zdoláte a povede se vám najít klíč, ještě pořád nemáte vyhráno. Jedině v případě, že vložíte klíč do správného zámku, podaří se vám zlomit zlou kletbu, a krásnou princeznu ze začarované věže vysvobodit.

Věž čarodějnic je hra vstřícná dětem od 4 let. Hráči se snaží přiblížit k tajemné věži, která ční až do nebeské výše. V ní žijí malé čarodějnice, které by tuze rády uměly létat na koštěti, aby se mohly dostat k magické kouli. Jenže létat na koštěti není jen tak! To si musíte správně nasednout, protože koště není obyčejné, a jen tak lehce létat nebude. Až odhalíte, jak vyzrát na potměšilé vrtochy tohoto pohádkového dopravního prostředku, a překonáte další nástrahy, bude vám odměnou dosažení magické koule a vítězství v celém závodě.

Magický labyrint je tajuplná stavba s mnoha propadly a spletitými chodbami přiláká všechny adepty na čarodějnického učně. Napřed ale musí sestavit labyrint, několikrát s ním zatočit a pronést magickou formuli: „Labyrinte, zatoč se, zdi zmizte a cesty se ukažte!“ Oděni do kouzelného pláště budou malí čarodějové postupovat labyrintem a hledat tajemné symboly. Cílem je být první u svého symbolu, ale ouha! Na cestě číhá mnoho nebezpečí v podobě neprostupných zdí a propadel. Malí čarodějové se musí naučit ovládat magnetickou kuličku a chytře se vyhýbat nástrahám.

Těsně před létem si hry vyzkoušel také moderátor Bořek Slezáček se starším synem Koljou a z poslední hry byli doopravdy nadšení. Přijďte si zahrát i vy a rozhodněte se, jakou hru si pořídíte domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám