Hlavní obsah

Prázdniny ve Zlíně s gospelem

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní škola gospelového zpívání, která již několik let zpestřuje nabídku prázdninových aktivit ve Zlíně, je připravena od 8. do 14. července. Je otevřena pro všechny zájemce bez rozdílu věku, vyznání a pěveckých zkušeností.

Foto: Zdeněk Urbanovský

Koncert Duše zpívej v Kongresovém centru Zlín

Článek

Prázdninová letní škola gospelového zpěvu trvá šest dnů, během kterých se zájemci zdokonalují pod vedením zkušených lektorů Ronalda Chama a Kevona Stevy Claire z Francie. Lekce probíhají od neděle 8. do pátku 13. července, vždy od 17 do 21 hodin ve Zlínském klubu 204. 

Organizátorem Letní školy je zapsaný spolek Duše zpívej, z. s. centrum pro podporu kulturních aktivit. Ten spolupracuje se spolkem Malá múza, který ve stejné době připravuje na příměstském táboře vystoupení dětí.

Vyvrcholením týdenního snažení bude závěrečný koncert účastníků Letní školy a příměstského tábora. Uskuteční se v sobotu 14. července od 18 hodin v Kongresovém centru ve Zlíně. Letní škola je zcela nezisková zájmová dobrovolná aktivita, jejímž cílem je rozdávat radost a sebedůvěru. 

„Letní školou gospelového zpívání již deset let zpestřujeme prázdninový program milovníků gospelů a spirituálů ve Zlíně. Máme velmi zkušené lektory z Francie, kteří dokáží za týden účastníky kurzu nejen zdokonalit ve sborovém zpěvu, ale také připravit pro závěrečný koncert, který má atraktivní program, skvělou atmosféru a opakovaně vyprodává velký sál Kongresového centra Zlín. Skvělé je to, že dochází k mezigeneračnímu setkávání – na závěrečném koncertu vystupují jak dospělí, tak děti. Jazyková bariéra neexistuje, máme v týmu dostatek tlumočníků. Kurzy jsou skvělou příležitostí také pro mimozlínské zpěváky, kteří mají během týdne dostatek času k poznávání zajímavých míst ve Zlíně a blízkém okolí. Právě nyní je vhodný čas pro registraci účastníků Letní školy na webových stránkách http://dusezpivej.cz/,” zve do Zlína Marta Burkert, předsedkyně spolku Duše Zpívej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám