Hlavní obsah

Prázdniny ve Spojených státech: spousta zážitků, ale i práce

Novinky, Věra Šejdová

Ročně vyjíždí do Spojených států během léta za prací a zážitky stovky studentů. Umožňuje jim to program Work and Travel USA. A právě o cestování a zážitcích z pracovního programu budou přednášky ve středu 4. listopadu na dvou pražských univerzitách.

Foto: archiv STUDENT AGENCY
Článek

Vysoká škola hotelová a Metropolitní univerzita Praha budou místy konání cestovatelských přednášek bývalých účastníků programu Work and Travel USA, na kterých se můžete těšit na zážitky a zkušenosti z letního pobytu v USA.

Jako o neopakovatelných prázdninách mluví student archeologie Honza Dohnal o létě, kdy na čtyři měsíce vycestoval do USA v rámci pracovního programu Work and Travel. „Procestovali jsme zemi křížem krážem a na vše, co jsme prožili, budu vzpomínat celý život,” říká mladý muž s úsměvem.

Work and Travel USA je kulturně-výměnný program určený pro studenty VŠ a VOŠ. Umožňuje legálně pracovat v USA po dobu až čtyř měsíců v období letních akademických prázdnin a poté ještě 30 dnů cestovat. Jedná se zejména o sezónní práce v cestovním ruchu, jako například plavčíci, personál zábavních a národních parků a podobně. Výčet prací je dán americkou vládou.

Reklama

Výběr článků

Načítám