Hlavní obsah

Prázdninové pondělky na zámku v Buchlovicích patří dětem, na hradu Buchlov je baví Kašpárek

Novinky, Dagmar Šnajdarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi jediný možný způsob jak strávit den s dětmi na památkách je prostý – zabavit je hrou, pohádkou či soutěží. Proto zámek Buchlovice připravil na tuto sezónu speciální prázdninové pondělky, na Buchlově zase čekají na malé návštěvníky dětské prohlídky a svými veselými kousky je pobaví Kašpárek.

Foto: Dagmar Šnajdarová
Článek

Od pondělí 22. července až do konce prázdnin mohou rodiče využít nabídku zámku v Buchlovicích a se svými dětmi si užít nový prázdninový program.

Každé pondělí je totiž v 11 a ve 14 hodin připraven speciální pořad pro děti v areálu zámku. Děti od 3 – 7 let čeká loutkové a hrané divadlo, bludiště po stopách ztraceného páva a pravé zámecké omalovánky. Pro ty starší ve věku 8 – 12 let je připravena bojovka v zámeckém parku, při které malí objevitelé budou plnit naučné úkoly.

Doporučujeme rezervaci na tel. na čísle 572 434 240, případně emailem na buchlovice@kromeriz.npu.cz. Vstupné pro děti 100 Kč, dospělí zaplatí pouze vstup do parku.

Hrad Buchlov pokračuje i v letošním roce v dětských prohlídkách. Prohlídky probíhají v 11 a ve 14 hodin každý den v týdnu včetně pondělí – Buchlov má totiž i v tento den otevřeno.

Dětský okruh je na míru „ušit“ nejmenším návštěvníkům a jeho cílem je děti nejen pobavit a zaujmout, ale také v nich přirozeným způsobem vzbudit zájem o památky a historii vůbec.

Součástí vstupenky k dětské prohlídce je drobná publikace S pastelkami po hradě Buchlově plná omalovánek, bludišť, hádanek či spojovaček. Zpestřením pro děti je již druhým rokem Kašpárek. Jeho pohádky mohou děti sledovat každou neděli v 10 a ve 13 hodin. Děti zhlédnou např. pohádky Kašpárek a Kalupinka, Kašpárkovy pohádky nebo Kašpárkovy popletené pohádky.

Vstupné pro děti: dětský okruh 100 Kč včetně pastelek a publikace S pastelkami po hradě Buchlově, divadelní pohádka 50 Kč, dětský okruh + divadelní pohádka 130 Kč.

Výběr článků

Načítám