Hlavní obsah

Právě vychází první česká kniha bratra Davida Steindl-Rasta

Novinky, Tomáš Váňa

Benediktinský mnich bratr David Steindl-Rast je jedním z nejvlivnějších a nejoblíbenějších duchovních učitelů naší doby. Je autorem řady ve světě úspěšných knih a zcela poprvé nyní vychází jedna z nich v českém překladu. Nese název Cestou ticha – Žít posvátné ve všední dny.

Foto: archiv

Benediktinský mnich bratr David Steindl-Rast

Článek

Bratr David oslovil publikum v České republice poprvé v roce 1992 a znovu v roce 2017 na Mezinárodní transpersonální konferenci v Praze, kde byl jedním z hlavních mluvčích. Za své hluboké, a přitom srozumitelné sdělení sklidil velký ohlas. Bratr David nalézá základ univerzální spirituality a dokáže tak propojovat lidi napříč náboženstvími.

Jeho sdělení nyní zcela poprvé vychází knižně v českém jazyce. Vydání se ujalo Mezinárodní transpersonální centrum Holos, které bylo i hlavním organizátorem zmíněné konference v roce 2017.

„Vystoupení bratra Davida na konferenci a seznámení se s jeho celoživotní prací na poli nejen mystické spirituality, mne utvrdilo v názoru, že česká společnost si zaslouží blíže se seznámit s jeho hlubokými myšlenkami. Je mi nesmírnou ctí, že jeho první knihu, kterou jsme mohli vydat, opatřil předmluvou monsignore Tomáš Halík,” okomentoval vydání knihy zakladatel centra Holos Milan Hrabánek.

Překlad knihy vypracovala spolupracovnice bratra Davida a jeho asistentka Udita Panconcelli. Originální grafiku obálky vytvořil Viktor E. Sarga.

Velké poděkování za podporu vydání této knihy patří tiskárně Optys, spol. s r.o. a Grafickému studiu Aleš Orlík.

Výtěžek z prodeje knihy využije Centrum Holos k financování péče o lidi, kteří procházejí psychospirituální krizí. Kniha tak nebude ve velkodistribuci, ale je k dostání přímo v e-shopu nakladatele na adrese www.holos.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám