Hlavní obsah

Prahou zněla hudba, která umí a chce pomáhat chudým dětem

Novinky, Iveta Pešatová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední červnový víkend byl víkendem hudby. Prahu rozezněl nejen festival United Islands, ale i akce, která by se dala nazvat "hudbou na pomoc chudým dětem". V klubu Vrtule se totiž konala benefice, jejíž výtěžek putoval na organizaci vysílající dobrovolníky na pomoc chudým dětem - Adopci nablízko.

Foto: Jan Hrušecký

Kapela HEARTBEAT

Článek

Je skvělé, když dělá někdo něco nezištně. Nechci se nikoho dotknout, ale není to u nás úplně obvyklé. A tak bych chtěla složit poklonu třem kapelám, jejichž jméno na světoznámých festivalech (zatím) asi neuslyšíte, ale i tak je jejich hudba vysoce kvalitní.

Je to folková kapela Heartbeat, alternativní rocková skupina Night Before The End a dívčí kapela Lady Merlot. Tyto tři kapely zahrály na benefičním koncertu pro Adopci nablízko, který se konal 25. června v nízkoprahovém klubu Vrtule v Praze-Kobylisích.

Celý výtěžek šel na podporu dobrovolníků, kteří se po ročním školení vydávají pomáhat například dětem z ulice v Indii či Kongu, řešit rostoucí sociální problémy ve velkých městech na mexicko-americké hranici, doučovat romské děti v Bulharsku a mnoho dalšího.

Koncert se vydařil na výbornou. Všechny tři kapely předvedly skvělý výkon. Počínaje skupinou Heartbeat, jejíž folkové rytmy a nádherný hlas zpěvačky rozhoupaly posluchače. Následovala kapela Lady Merlot, to už první odvážlivci tančili do rytmu jejích alternativních písní. Večer zakončila kapela Night Before The End, při které už neseděl nikdo, všichni tančili pod pódiem.

Na přítomné čekala nejen hudba, nýbrž i výstava velkoformátových fotografií dobrovolníků, povídání Cyrila Vojtěška, který v polovině července odjíždí na rok pomáhat do Indie, nebo vystoupení Sanoje, indického dobrovolníka, který zahrál na nejoblíbenější indický bicí nástroj - tabla.

Dobrovolníci pomáhají ve světě bez nároku na honorář. Musí si sami hradit letenku, vízum a jiné náklady s cestou spojené. Adopce nablízko vám umožní „adoptovat“ si vlastního dobrovolníka, finančně ho podpořit jednorázovým nebo pravidelným příspěvkem, a to na stránce www.adopcenablizko.cz.

Nově je možné dobrovolníky podpořit i dárcovskou SMS (odešlete SMS ve tvaru DMS ADOPCENABLIZKO na telefonní číslo 87777, cena DMS je 30 Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám