Hlavní obsah

Praha zažila koncert na pontonu

Novinky, Lukáš Václav Effenberger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapení turisté, ale i Pražané se stali svědky unikátního klavírního koncertu, který se odehrál na plovoucím pontonu pod Karlovým mostem.

Foto: Lukáš Václav Effenberger

Piano na Vltavě

Článek

Ondřej Kobza, známý pražský kavárník a v poslední době jeden z předních hybatelů pražské outdoorové kulturní scény, který je známý především svými piany a šachovými stolky v ulicích Prahy, přišel s novým projektem, který Praha doposud nezažila.

Středeční večer pod Karlovým mostem obohatil Pražanům a turistům jedinečným koncertem, který se odehrával na plovoucích pontonech. Ponton s klavírním křídlem a pianistou roku Michalem Šupákem (ex-Charlie Straitght) byl doprovázen na dalším pontonu triem tanečnic taneční skupiny Verta Dance. Taneční improvizace se zhostila Tereza Ondrová, Veronika Kotlíková a Bára Látalová. Na závěr klavírního koncertu vystoupil na pontnu ještě Tomáš Fingerland, který přítomným zahrál Bachovy violoncellové suity.

Jak říká Ondřej: „Město je jedna velká stage. Klub, který nemá zdi.” A tomuto odkazu také zůstal věrný. Celý koncert, který mohli diváci sledovat jak z loděk na Vltavě, tak z přilehlého nábřeží, byl zdarma a zhruba na šest stovek diváků si jej také náležitě vychutnalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám