Hlavní obsah

Prague Cello Quartet zahájí Nový rok beneficí pro Salesiánské středisko mládeže

Novinky, Eva Špačková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 18. ledna 2016 od 19.00 hodin bude v Salesiánském divadle v Praze na programu koncert čtveřice umělců známých pod jménem Prague Cello Quartet.

Foto: Archív Prague Cello Quartet

Prague Cello Quartet

Článek

Benefice provázejí činnost Salesiánského střediska mládeže v Praze-Kobylisích po celý rok. Koncerty v Salesiánském divadle již našly své posluchače, z nichž někteří si nenechají ujít žádné z představení. Svou účastí na beneficích návštěvníci zároveň podporují rozsáhlou činnost ojedinělé obecně prospěšné společnosti v Praze-Kobylisích. Organizace nabízí volnočasové aktivity, sociální a sociálně-právní pomoc dětem, mládeži i celým rodinám.

Salesiánské středisko nemohlo zvolit veselejší vstup do Nového roku než právě koncertem s Prague Cello Quartet. Kromě klasiky zazní na koncertě i jazz, soundtracky a populární melodie.

Čtveřice mladých umělců toho má společného více, než by se mohlo na první pohled zdát. Každý z nich je profesionálním violoncellistou, absolventem pražské hudební akademie. Všichni za sebou mají také studium hudby v zahraničí a četné účasti na prestižních domácích i zahraničních soutěžích a festivalech. Především však společně tvoří originální a v České republice zcela unikátní uskupení.

Kromě lednového koncertu ale Salesiánské středisko společně s Prague Cello Quartet připravuje pro základní i střední školy novinku. Jedná se o cyklus edukativních koncertů s názvem Postavte se k hudbě cellem. 

Scénář koncertů sestavil Jiří Chalupa, dramaturg České televize, tvůrce Jů a Hele, zaměřen bude - kromě hudebního prožitku - i na koncertní etiketu. Děti a mládež se během edukativních koncertů seznámí zábavnou formou nejen s filmovou a klasickou hudbou, ale i se základy etikety. Koncerty pro školy se rozeběhnou v Salesiánském divadle od 18. března 2016.

Na všechny koncerty jsou zváni samozřejmě také všichni ostatní příznivci PCQ a Salesiánského střediska mládeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám