Hlavní obsah

Práce na výstavbě obchodního centra Frýda vrcholí

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelé dva měsíce zbývají do otevření OC Frýda ve Frýdku-Místku, v jehož prostorách momentálně probíhá čilý stavební ruch. Dělníci v těchto dnech intenzivně pracují na dokončení prostor nákupní galerie i terénních úpravách okolních prostranství. Zákazníkům se první obchodní centrum ve městě otevře 13. listopadu.

Foto: OC Frýda
Článek

Letošní vánoční dárky tak budou mít možnost obyvatelé Frýdku-Místku nakupovat již přímo v místě bydliště. V obchodním centru Frýda naleznou na 69 prodejen se zastoupením známých značek, za nimiž dosud museli jezdit do obchodních center v Ostravě. Zákazníkům bude k dispozici také mj. supermarket, 5D kino, kavárna a několik restaurací rychlého občerstvení.

„K dnešnímu dni jsme předali zhruba 70 procent pronajatých jednotek nájemcům, kteří v následujících týdnech dokončí výstavbu a dovybavení svých provozoven,” popsala aktuální situaci ředitelka centra Petra Bujnošková a dodala: „Souběžně řešíme i úpravy společných prostor centra, rozvody a instalace designových prvků a podhledů.“

Kromě zajímavých nákupních příležitostí nabídne OC Frýda přímo v centru města pod jednou střechou také nové možnosti pro setkávání s přáteli a obchodními partnery, pro které budou v centru k dispozici jak prostory restaurace a kavárny, ale také speciální klidové zóny a bezplatného sítě wifi v prostorách celého objektu. Na své si zde přijdou i rodiny s dětmi, pro které bude v průběhu roku připravený bohatý kulturní program a řada dalších doprovodných aktivit.

Souběžně s výstavbou centra probíhá i revitalizace promenády okolo řeky Ostravice, které plynule navazuje na jeden z jeho hlavních vstupů obchodního komplexu. I zde v těchto dnech vrcholí stavební práce, návoz zeminy a další terénní úpravy.

„Naším záměrem je zkulturnit nejen prostranství v těsném sousedství tohoto objektu, ale využít potenciálu této zajímavé lokality a vytvořit z ní v budoucnosti atraktivní místo pro relaxaci, odpočinek i zábavu pro děti i dospělé,“ uvedla ředitelka centra.  

Společnost TK Development Czech společně s GEMO Olomouc, spol. s. r. o. zahájila výstavbu objektu na podzim roku 2013. Na prodejní ploše 14 800 m² vzniklo na jednom místě 69 obchodních jednotek, díky nimž se OC Frýda stane největším nákupním centrem ve Frýdku-Místku.

Investice v celkové výši 700 miliónů Kč zahrnuje i revitalizaci okolí centra a břehu řeky Ostravice a je společně s přilehlou víceúčelovou sportovní halou Polárka největším developerským projektem ve Frýdku-Místku za posledních dvacet let. Otevřením OC Frýda vznikne 120 pracovních míst. Součástí obchodního komplexu jsou i podzemní velkokapacitní parkovací prostory, které pojmou až 600 vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám