Hlavní obsah

Požární prevence a ochrana obyvatelstva měly v Pardubicích svůj den

Novinky, Michal Bareš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje společně se Sborem dobrovolných hasičů Pardubice-město ve čtvrtek 16. června uspořádaly v centru Pardubic další ročník oblíbeného Dne prevence a ochrany obyvatelstva.

Foto: Michal Bareš

Stánek občanského sdružení Rescueinfo.

Článek

V průběhu celého dopoledne měli návštěvníci možnost prohlédnout si vystavenou techniku a jednotlivé stánky s preventivní tématikou. Chybět nemohla ukázka hasicích přístrojů, následků požárů nebo požárního útoku v podání nejmenších hasičů.

K vidění byl také kontejner nouzového přežití s nafukovacím stanem. Ten bývá využíván v případě rozsáhlých živelních katastrof a v případech, kdy je nutné zajistit podmínky pro dočasné přežití evakuovaných osob.

Přestože tato součást hasičského vybavení nebývá v praxi příliš často využívána, jedno „ostré“ nasazení má v těchto dnech za sebou. Naštěstí ne pro evakuované obyvatele, ale jako týlové zázemí pro hasiče bojující s rozsáhlým požárem pneumatik v Boru u Skutče.

Se svojí prezentací nechybělo ani občanské sdružení Rescueinfo. To, jako už tradičně, představovalo portál Radyvnouzi.cz a postupy pro nejrůznější krizové situace. Tentokrát navíc i s fotodokumentací a záznamem radiového provozu ze cvičení Evakuace 2009, které se uskutečnilo v Pardubicích.

Další fotografie a video naleznete na www.radyvnouzi.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám