Hlavní obsah

Požár zničil hospodářské stavení, sousední dům hasiči zachránili

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za tři milióny korun způsobil požár, který v pondělí 27. února zcela zničil hospodářské stavení se solárními panely na střeše v Hošťálkové na Vsetínsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Likvidace požáru stodoly.

Článek

„Za vznikem mimořádné události stála podle vyšetřovatele hasičů technická závada elektroinstalace fotovoltaiky na stodole. Při zásahu se lehce zranil jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů. Rozsáhlý požár likvidovalo sedm jednotek hasičů, které zachránily další majetek za 1,5 miliónu korun,“ informoval tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

V 10:18 hodin byl na tísňovou linku krajských hasičů oznámen požár solárních panelů na střeše stodoly, na kterou navazoval rodinný dům. Na místo události okamžitě vyjeli profesionální hasiči ze Vsetína a dobrovolní hasiči z Jablůnky a Hošťálkové. V době jejich příjezdu plameny zcela zasáhly větší část stodoly a požár se šířil na střešní konstrukce a půdní prostor rodinného domu.

„V 10:23 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotkám dobrovolných hasičů z Ratiboře, Kašavy a Vsetína. Vzhledem k rozsahu požáru a počtu zasahujících jednotek byl v 10:35 hodin vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Nasazením několika útočných proudů se hasičům podařilo zabránit rozšíření požáru na rodinný dům. Záchrana stodoly ale už možná nebyla. Její zuhelnatělé dřevěné konstrukce se začaly částečně bortit, zbytek museli strhnout zasahující hasiči. Postupně také rozebrali část střešní krytiny a dřevěných konstrukcí domu. Na místo zásahu dorazila i jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí s technickým kontejnerem a zásobou náhradních dýchacích přístrojů,“ popsal průběh likvidace požáru mluvčí hasičů.

V 11:27 hodin hasiči požár lokalizovali a pokračovali v dohašování jednotlivých ložisek hoření i v rozebírání zasažených konstrukcí. Tři minuty po třinácté hodině ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru. Na místě jako dohlídka zůstaly jednotky dobrovolných hasičů z Hošťálkové a Ratiboře. Spolu s hasiči zasahovali u požáru také pracovníci pohotovostní služby, kteří odpojili elektrické vedení u zasaženého objektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám