Hlavní obsah

Požár zničil hospodářské stavení, oheň zřejmě někdo založil

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 29. října v 6 hodin ráno byli hasiči informováni o požáru domu v Jarcové. Požár nahlásila náhodná svědkyně, majitele domu probudil až příjezd hasičů. Vyšetřovatel dospěl k předběžnému závěru, že požár byl založen nedbalostí nebo úmyslně. Škoda se vyšplhala na půl milionu korun.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami, kterou posílily jednotka dobrovolných hasičů z Poličné, Jarcové, Bystřičky, Jablůnky a Zašové. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří stodola u rodinného domu.

"Požár jako první zpozorovala a ohlásila svědkyně, která čekala na zastávce autobusu u silnice. Majitel domu se probudil prakticky až příjezdem cisteren a o požáru do poslední chvíle nevěděl," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Rozsáhlý požár zasáhl celou stodolu o rozměru asi 10 x 10 metrů. Hasiči se snažili zabránit především rozšíření plamenů na blízký rodinný dům, což se jim po půl hodině, kdy oheň lokalizovali, podařilo. Další práce se soustředila na postupné hašení zničené stodoly, ve které byla sláma, zemědělská technika i další vybavení. Při zásahu se podařilo uchránit také domácí zvířata, stroje a další majetek v okolí.

Hasičům se podařilo požár celkově uhasit až po důkladném rozebrání zničených konstrukcí stodoly a po postupném dohašení skrytých ohnisek. Během likvidace požáru bylo nutné požářiště důkladně prolévat vodou a postupně vyházet naskladněný materiál.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. "Po vyloučení některých možných příčin vzniku požáru dospěl vyšetřovatel k předběžnému závěru, že požár byl založen nedbalostí nebo úmyslem neznámé osoby. K případu byla přizvána policie a nadále pokračuje společné šetření případu," dodal Mitáček s tím, že škody byly odhadnuty asi na 500 tisíc korun. Hasičům se podařilo uchránit další majetek asi za milion.

Výběr článků

Načítám