Hlavní obsah

Požár v průmyslovém areálu v Tlumačově likvidovalo deset jednotek hasičů

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plastový a gumový materiál uložený v areálu společnosti v Tlumačově na Zlínsku, která zpracovává vraky automobilů, zachvátil ve středu 26. dubna odpoledne požár. Na jeho likvidaci se podílelo deset jednotek hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Likvidace požáru v Tlumačově.

Článek

„Při zásahu nebyl nikdo zraněn, příčinou vzniku požáru se nadále zabývá vyšetřovatel hasičů, výše škody zatím není upřesněna,“ sdělil Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Informaci o požáru v průmyslovém areálu v obci Tlumačov přijali hasiči ve středu v 15:23 hodin. Operační důstojník ihned vyslal do boje s plameny jednotky profesionálních hasičů ze stanic Otrokovice, Kroměříž, Zlín a další posilové jednotky dobrovolných hasičů. K události vyjeli i velící důstojník směny s krajským řídícím důstojníkem. 

„Velitel zásahu postupně povolal další posilové jednotky k plynulému zásobování dostatečným množstvím vody, velkokapacitní čerpadlo i kombinovaný hasicí automobil ze zlínské stanice. Hasiči nasadili okamžitě dva proudy s hasební pěnou a těžkou techniku k rozebírání hromady uskladněného materiálu. Kvůli velké spotřebě dýchacích přístrojů povolal velitel zásahu také protiplynový kontejner s obsluhou ze stanice Uherské Hradiště,“ řekl Pavel Řezníček.

Vzhledem k většímu množství zplodin hoření směřujících na obydlenou oblast, informovali starostové obyvatele Tlumačova a Kvasic. Upozornění se týkalo omezení větrání a pohybu venku.

„K požáru jsme povolali také chemickou laboratoř z Frenštátu pod Radhoštěm a vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Pracovníci laboratoře změřili v okolí místa události nebezpečnou koncentraci zplodin hoření, naštěstí s negativním výsledkem,“ dodal Pavel Řezníček.

Celkovou likvidaci požáru oznámil velitel zásahu v 19:36 hodin. Vyšetřovatel hasičů ze Zlína nyní pracuje na zjištění příčiny vzniku této události. Přesná výše škod je předmětem dalšího vyšetřování, které bude pokračovat i v následujících dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám