Hlavní obsah

Požár v Praze 7 způsobil bezohledný kuřák odhozením nedopalku

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za úterní požár sklepa v Praze 7 může bezohledný kuřák, který odhodil nedopalek cigarety z okna do sklepa. Jeden policista utrpěl popáleniny prvního stupně.

Foto: Ondřej Kořínek

Požár sklepa v Praze - Holešovicích

Článek

Při požáru bylo evakuováno celkem šedesát osob, ulice Dukelských hrdinů byla skoro čtyři hodiny neprůjezdná. Hořelo ve sklepě a obchodě s potravinami. 

Při požáru se zranil také jeden policista, když byl společně s kolegou na místě jako první a začali s hašením požáru pomocí hydrantu. Policista při tomto zásahu utrpěl popáleniny prvního stupně na rukou, přesto ale hasil až do příjezdu hasičů.

„Prošetřováním policisté a hasiči zjistili, že k požáru došlo kvůli neznámému bezohlednému kuřákovi, který odhodil nedopalek cigarety okénkem z ulice do sklepních prostor. Od tohoto oharku vzplály papíry, hadry a starý nábytek uložené v těchto prostorách,“ informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

"Sklepní kóje byly obyvateli domu využívané, měli zde sezónní věci, jako jsou například kola nebo lyže, to bylo vše požárem zničeno. Poničené jsou také rozvody elektřiny, plynu, vody i kabelové televize," dodala mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám