Hlavní obsah

Požár střechy mělnické benzínky zavinila zářivka

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda, kterou způsobil úterní noční požár na čerpací stanici Benzina v mělnické Nádražní ulici, se vyšplhala až ke čtyřem a půl miliónu korun. Krátce před úterní třetí hodinou ranní došlo na benzince nejprve k výpadku elektrického proudu a vzápětí obsluhu překvapil požár stropu prodejny.

Foto: HZS Stč. kraje

Interiér a strop prodejny několik minut po uhašení požáru.

Článek

Na místo během chvíle dorazili mělničtí profesionální hasiči. Kouř se valil prakticky ze všech střešních podhledů. Velitel zásahu proto přivolal na pomoc jak hasiče z neratovické Spolany, tak jejich kolegy z Autoškody Mladá Boleslav, kteří mají pro případ hašení požáru v halách potřebné termokamery.

Pro případný sekundární zásah byly rovněž mobilizovány jednotky mělnických dobrovolných hasičů z Blat, Chloumku i Mlazic.

Požáry čerpacích stanic mohou být velmi záludné, protože v mezistropních či mezistřešních prostorách se mohou vyskytovat výpary pohonných hmot. Velkou hrozbou je jak možnost exploze, tak následného ničivého požáru.

Hasiči zahájili likvidaci nejdříve v prostorách prodejny, současně však bylo použito plošiny pro kontrolu střešních prostor. Do těchto si hasiči museli vyříznout jak dva boční, tak jeden vrchní otvor. Likvidace požáru trvala přibližně dvě hodiny.

Po rozednění a odjezdu hasičů se na místo dostavil specialista na zjišťování příčin požáru, který dospěl k názoru, že oheň vznikl od stropní zářivky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám