Hlavní obsah

Požár stodoly v Křekově hasilo sedm jednotek

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár dřevěné hospodářské budovy v Křekově na Valašskokloboucku likvidovalo v pátek 22. prosince okolo poledne sedm hasičských jednotek.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ohořelé trosky stodoly po uhašení požáru.

Článek

„Nikdo nebyl zraněn, příčinu požáru i výši škody zjišťuje vyšetřovatel hasičů,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Hlášení o požáru v obci Křekov přijali profesionální hasiči v pátek krátce před polednem. Do místa události okamžitě vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a ze Slavičína a dobrovolní hasiči z Brumova, Slavičína, Valašských Klobouk, Vlachovic a Křekova s cisternami.

„V době jejich příjezdu plameny naplno zasáhly dřevěnou hospodářskou budovu, která je součástí rekreačního domku. Prvotním cílem hasičů bylo uchránit před ohněm rekreační chatku. K likvidaci požáru použili osm útočných proudů. Velitel zásahu postupně střídal průzkumné skupiny vybavené dýchací technikou. Hasiči postupně zamezili šíření požáru, a po jeho lokalizaci ho zcela zlikvidovali,“ popsala tisková mluvčí.

Po uhašení požáru zůstala na místě dobrovolná jednotka hasičů z Křekova jako dohled nad objektem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám