Hlavní obsah

Požár chaty ohrožoval sousední rodinný dům, majitel utrpěl popáleniny

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dřevěná chata v těsné blízkosti rodinného domu lehla popelem v sobotu 25. listopadu odpoledne ve zlínské místní části Malenovice. Příčinou požáru a výší škody se zabývá vyšetřovatel hasičů i Policie ČR.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hořící dřevěná chata v Malenovicích.

Článek

„K požáru se sjely čtyři jednotky hasičů. Kromě jeho likvidace museli také poskytnout posttraumatickou pomoc majitelce objektu, která byla v šoku. Majitele chaty, jenž utrpěl popáleninu na předloktí, odvezli zdravotníci k dalšímu ošetření do nemocnice,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Hlášení o hořící chatě v Bezručově ulici v Malenovicích, lokalita Horní Mlýn, přijali hasiči v 14:12 hodin. Operační důstojník krajského operačního a informačního střediska vyhlásil požární poplach jednotkám profesionálních hasičů z centrální požární stanice Zlín a požární stanice Otrokovice, a dále jednotkám dobrovolných hasičů Zlín-Prštné a Malenovice.

„V době příjezdu hasičů byla dřevěná chata, postavená v těsné blízkosti rodinného domu, celá v plamenech. Hrozilo nebezpečí, že se požár do domu rozšíří. Hasiči rychle zřídili dva útočné proudy C a jeden vysokotlaký proud vody, kterými hasili chatu a zároveň ochlazovali konstrukce domu. Kvůli zplodinám museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Za necelou hodinu požár uhasili. Na závěr termokamerou zkontrolovali teploty stavebních konstrukcí rodinného domu, ale žádná skrytá ohniska hoření nenalezli,“ popsal událost mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám