Hlavní obsah

Požár balíkovače slámy a pole likvidovalo pět hasičských jednotek

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu předběžně vyčíslenou na 350 tisíc korun způsobil ve čtvrtek 2. srpna odpoledne nedaleko obce Choryně na Vsetínsku požár balíkovače slámy, který se rozšířil i na pole. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár likvidovalo pět jednotek hasičů.

Článek

„Řidič traktoru při lisování a balíkování zjistil požár v přední části stroje. Okamžitě jej proto odpojil a odjel s traktorem do bezpečné vzdálenosti, čímž zabránil dalším nemalým škodám,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje. 

Krajské operační středisko dostalo informaci u události v 17:59 hodin. Operační důstojník okamžitě vyhlásil požární poplach profesionálním hasičům ze stanice Valašské Meziříčí a také posilovým jednotkám dobrovolných hasičů z Kunovic, Choryně, Lešné a Kelče.

„V době příjezdu hasičů byl balíkovač celý v plamenech a požár se šířil na ploše asi 50 x 200 metrů. Zasaženo bylo také sedm již hotových balíků a nesklizená sláma. Jednotky okamžitě nasadily několik útočných proudů a podařilo se jim dostat požár pod kontrolu už v 18:23 hodin,“ popsal jejich zásah mluvčí hasičů.

Za pomoci techniky místního zemědělce byla zasažená plocha oborána, aby se zabránilo případnému dalšímu rozšíření požáru. Po uhašení zasaženého lisu a slámy velitel zásahu v 18:48 hodin ohlásil celkovou likvidaci. Přesnou příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám