Hlavní obsah

Postel pro anděla - jemničtí ochotníci nastudovali novou komedii

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po velkém úspěchu jemnických divadelních ochotníků v minulém roce se už diváci nemohou dočkat jejich dalšího vystoupení. A konečně je to tady - v neděli 24. dubna bude mít premiéru hra Jaroslava Koloděje Postel pro anděla. Začátek je plánován na půl sedmou večer v jemnickém kinosále.

Foto: N.K.N. Jemnice

Premiéra hry Postel pro anděla v podání jemnických ochotníků je plánována na neděli 24. dubna 2016 v jemnickém kinosále.

Článek

Divadelní spolek při Nezávislém klubu nadšenců Jemnice pod vedením režisérky Václavy Malotínové nastudoval pro diváky hru Jaroslava Koloděje Postel pro anděla.

V komedii diváci uvidí sedm herců: Danu Babišovou, Petra Kadrnožku, Alenu Drachovskou, Terezii Malotínovou, Martina Rišku, Martina Muchu a Broňu Hedbávnou. Nápovědu poskytuje Renata Matějková a Marie Vychytilová ml. Kulisy navrhla Dagmar Otáhalová, kostýmy andělů ušila Irena Dvořáková, techniku zajišťuje Jitka Kadrnožková a Václav Babiš.

Z komedie Postel pro anděla si můžete odnést poučení, že není radno střílet Pánu Bohu do oken.

Hlavní hrdina Ludvík Mysliveček se navrací ve značně podroušeném stavu z honu a jen tak pro radost si vystřelil do vzduchu. Jenže právě tam v té době poletoval jeho anděl strážný Zvoníček. A tak Ludvíku Myslivečkovi začínají potíže, musí se totiž postarat o postřeleného anděla strážného. Na radu se vypravil ke zvěrolékaři i k panu farářovi. Ke všemu musí vše tajit před manželkou, která má plnou hlavu vdavek jejich dcery Diany.

Reklama

Výběr článků

Načítám