Hlavní obsah

Poslední zápas české volejbalové reprezentace ve Žďáře

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká volejbalová reprezenatce v neděli zakončila svou pouť žďárskou kvalifikací Mistrovství Evropy, která se konala od minulé středy.

Foto: Michaela Poláková

Reprezenatce juniorů České republiky

Článek

Posledním zápasem turnaje bylo utkání domácích juniorů s Francií. Šlo o přímý souboj o místa, která zaručují postup do další fáze kvalifikace. Základní sestava Čechů byla tvořena jako v každém zápase kvalifikace Bartošem na nahrávce, Pondělíčkem na liberu. K nim se přidali blokaři Zajíček a Trojan a smečaři Šulista a Zmrhal. Velkou otázkou byla pozice univerzála. Na té nastoupil Finger, a to i přesto, že byl zraněný.

Rozjezd se českým chlapcům moc nepovedl, prohrávali rychle 7:0. První útok, který skončil na zemi, obstaral Finger na stav 7:1. Při dalším útoku skoro sestřelil nahrávače Francie. Při chuti byl na útoku i Trojan se Šulistou, kteří oba pomohli stáhnout náskok Francouzů ve středu setu na 13:8. Velké problémy ale českým hráčům dělalo podání Francouzů a obrana na síti. Zablokován byl Zajíček i Zmrhal, Jakub Kraus vystřídal Fingera, ani to ale nepomohlo. Francouzi zvládali všechny činnosti a v koncovce měli náskok 21:14. Ani Francouzi ale nebyli neomylní a dvěma chybami za sebou doslova darovali Čechům šanci na rozjezd a hned bylo stažení na 22:18 na světě. A eso Jakuba Krause a stáhnutí na 20:23 nenechalo žďárskou plnou halu v klidu. První setbal Francie odvrátil bývalý hokejista Marek Zmrhal. O odvrácení druhého se postaral Kraus. Ten třetí už se ale nepodařilo odvrátit, první set skončil 25:23 pro Francii.

V sestavě druhého setu zůstal místo Fingera Kraus. Začátek setu Češi nechytli, přišlo velko množství kvalitních obran, více ale na straně Francie, 5:2 ovšem nevypadalo tak strašně jako 7:0. Zmrhala dvakrát zablokovali Francouzi a byl vytřídán Matějem Uchytilem. Štěpán Trojan dal týmu jistotu na bloku, za stavu 4:6 dvakrát zablokoval a jednou zasmečoval hřebík. Velmi dobře se chytnul Jakub Kraus. Ve středu setu se začal stav čím dál tím více přelévat na stranu Francie. Nahrávač Pavel Bartoš se za příjmy hodně naběhal a smečaři jeho pobídky nevyužívali a kvůli tomu se skóre vyvinulo na 16:11 pro Francii. Zajíčka vystřídal Patočka, který se hned uvedl esem. Stav byl 17:15 i díky bloku Trojana. Přišly ale opět chyby na příjmu, Šulista se i po horším příjmu nebál a stáhnul na 21:17. Po třech chybách přišel náskok 24:18. V tuto chvíli byla česká repzentace jeden bod od vyřazení z kvalifikace. Bartoš toto odvrátil výborným blokem. Šulista ale smečoval do autu a v tu chvíli bylo jasné, že Francie se kvalifikovala do další fáze kvalifikace a Česká republika vypadla.

Do třetího setu nastoupili Češi v pozměněné sestavě. Na smeči místo Zmrhala nastoupil blokař Zajíček a na bloku zůstal Patočka. Začátek setu byl vyrovnaný. Češi dokonce vedli 6:5. Náskok si drželi čeští hráči až do koncovky, kdy se stav obrátil na 22:20 pro Francouze. Především díky jejich výborné obraně. V hale i přesto všechno panovala v hale bouřlivá atmosféra. Francie získala první matchball za stavu 24:21, ten první ovrátil Jakub Kraus druhý Antonín Bédi. Třetí už si však hráči Francie vzít nenechali a vyhráli 25:23 a poměr setů byl 3:0.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám