Hlavní obsah

Poslední víkend na zámku v Litomyšli nabídne i noční prohlídky

Novinky, Zdeňka Kalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek v Litomyšli uzavře návštěvnickou sezónu 2014 prodlouženým víkendem od 25. do 28. října. Mimořádně tak bude otevřeno také v pondělí 27. října. O státním svátku 28. října jsou připraveny kastelánské prohlídky a noční prohlídky kostela Nalezení sv. Kříže.

Foto: Zdeňka Kalová

Večerní pohled na zámek v Litomyšli

Článek

Od 25. do 28. října budou mít individuální návštěvníci poslední možnost projít v tomto roce klasické prohlídkové trasy litomyšlského zámku. Poté se budou jeho brány otevírat až v době adventní na speciální akce a na jaře 2015.

V uvedené čtyři říjnové dny bude zámek přístupný od 10 do 16 hodin. Poslední prohlídka klasického zámeckého okruhu začíná v 15 hodin.

25., 26. a 28. října vždy od 18 hodin probíhají také noční prohlídky nově zrekonstruovaného piaristického chrámu Nalezení sv. Kříže v Litomyšli. Prohlídka je spojená s výstupem na vyhlídku, která nabízí jedinečný pohled na noční Litomyšl i zámek.

Ve státní svátek 28. října jsou pro návštěvníky připraveny kastelánské prohlídky. Začínají v 10 a ve 14 hodin. Kastelánské prohlídky nabízejí možnost nejen dozvědět se více z historických souvislostí a k zámeckému vybavení, ale také zeptat se na aktuální dění okolo památky zapsané na Seznam světového dědictví UNESCO.

A jedno překvapení na závěr - v úterý 28. října mají děti a studenti do 18 let vstup do zámku zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám