Hlavní obsah

Poslední letošní dechovka v Horní Bříze

Novinky, Jan Vodrážka

Město Horní Bříza zve pro milovníky dechovky po celý rok různé dechové kapely do místního Kulturního domu Klub. Jako poslední v tomto roce přijala pozvání 29. listopadu Vrchovanka - dechová hudba z Mrákova, a s ní jako host Honza Kubík.

Foto: Plakát akce

Plakát - Vrchovanka 29.11.2014, KD Klub v Horní Bříze

Článek

Vrchovanka

Dechová kapela z Mrákova vznikla roku 1995 a jedná se o amatérskou a nejmladší dechovku na Chodsku (podle věkového průměru členů). Stálých členů je dvanáct, jde především o muzikanty ze ZUŠ Domažlice.

Každoročně se účastní Chodský slavností, hraje na festivalech, slavnostech, zábavách a plesech. Na repertoáru má dechovou a taneční hudbu.

Dechovky v Horní Bříze

Milovníci dechovek si dříve jezdili zpívat, tancovat i jen tak posedět do Obory, v posledním roce se však pořadatelství zhostilo Město Horní Bříza s Ladislavem Čechem. Po celý rok přijalo pozvání několik dechových kapel.

Poslední v tomto roce bude v sobotu 29. listopadu od 17 hodin v KD Klub  ¨právě dechová kapela z Mrákova - Vrchovanka. Zároveň vystoupí jako host Honza Kubík.

Město Horní Bříza pozvalo na první pololetí roku 2015 další dechové kapely.

Předběžný program:

10. ledna - Úhlavanka

10. ledna - Úhlavanka 28. února - Domažličanka

10. ledna - Úhlavanka 28. února - Domažličanka 4. dubna - Krajanka

16. května - Malá muzika Nauše Pepíka

Sejdeme se na Hadačce

Další posezení s dechovkou (Sejdeme se na Hadačce) se chystá ve Výrově v KD na Hadačce, kde v sobotu 18. dubna 2015 vystoupí Josef Zíma a Malá muzika Honzy Kubíka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám