Hlavní obsah

Portus Praha zahajuje crowdfundingovou kampaň na pořízení pojízdné prodejny Dobroty s příběhem

Novinky, Gabriela Štěpánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořízení pojízdné prodejny pro prodej a distribuci nakládaných sýrů a uzenin Dobroty s příběhem je cílem zahájené sbírkové kampaně na serveru Startovac.cz. Během následujících šedesáti dnů se organizátoři kampaně pokusí vybrat od návštěvníků serveru alespoň 150 tisíc korun.

Foto: Gabriela Štěpánková

Projekt podporuje herečka Simona Stašová, která je pravidelně v kontaktu se zaměstnanci podniku

Článek

Nakládané delikatesy, hermelíny a utopence, vznikají v sociálním podniku

Nakládané delikatesy, hermelíny a utopence, vznikají v sociálním podniku vybudovaném nedaleko Prahy, v Davli, z peněz získaných ve sbírce AKCE CIHLA.

Pod značkou DOBROTY S PŘÍBĚHEM se dostávají do vybraných restaurací a klubů v Praze a okolí. V těchto produktech je ukrytý příběh lidí s handicapem usilujících o začlenění do společnosti.

Svůj první hermelín naložili lidé s mentálním postižením už v roce 2005 v

chráněné dílně na Slapech. Nakládali i další hermelíny s různými příchutěmi a utopence podle vlastních originálních receptur. V roce 2014 se výroba zvětšila a přestěhovala se do podniku v Davli u Prahy s prodejnou a letním občerstvením.

Za každým kouskem naloženého sýra, nebo utopence je tedy příběh člověka, který s pomocí druhých překonal svůj nepříznivý životní osud a našel své místo ve společnosti.

„Zájem o DOBROTY S PŘÍBĚHEM je velký, a přestože jsme rozšířili výrobu a

nakládáme a nakládáme a nakládáme, víc než kdykoliv předtím, rádi bychom udělali radost všem milovníkům naložených dobrot. Proto potřebujeme pořídit jezdící prodejnu, abychom se dostali i k vám. Pomozte nám tu jízdu nastartovat!“ vyzývá ředitel Portus Praha Tomáš Masopust.

Projekt běží na www.startovac.cz/projekty/nastartujdobroty

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám