Hlavní obsah

Pořádání velkých sportovních akcí se nebojí ani spolky

Novinky, Lenka Pokorná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není jednoduché pořádat velkou sportovní akci, na kterou se sjedou reprezentanti dvanácti základních škol a osmiletých gymnázií z celé republiky. Zvlášť, pokud jde o nejlepší účastníky z mnoha, kteří obří turnaj rozehráli. Takovou porci zvládl zájmový spolek SKOK Jindřichův Hradec.

Foto: Foto SKOK

Mladí sportovci bojují se stejným zápalem jako jejich starší vzory.

Článek

Díky podpoře projektu Jižní Čechy olympijské SKOK připravil a organizačně zvládl republikové finále O pohár ministryně školství v basketbalu dívek i chlapců. „Pokud by chtěl někdo tvrdit, že se všude v Česku zapomíná na práci s mládeží, tak v Jindřichově Hradci to všude neplatí. Už jsme si vyzkoušeli volejbal, házenou, plavání, stolní tenis a chystáme i florbal. Budeme se dále hlásit o pořadatelství podobných akcí," uvedl předseda sdružení SKOK Otakar Kinšt.

Své akce doplňuje SKOK také tematickým doprovodným programem. „Na zmíněném basketbalovém finále školaček a školáků osmých a devátých tříd jsme měli večerní besedu s Jiřím Welschem. Promítal se basketbalový zápas s komentářem," popsal Kinšt. Na turnaji se představily tanečnice, byla zde ukázka aerobiku a státní hymnu zazpíval místní dětský pěvecký sbor.

Z pozvaných hostů na turnaji nakonec kvůli pracovním povinnostem chyběla snad jen ministryně školství Kateřina Valachová. Přijeli však další přední sportovní činitelé, například předseda České unie sportu Miroslav Jansta nebo patron soutěže a reprezentant Jiří Welsch, který si v minulosti zahrál i prestižní NBA. Pozvání přijali i zástupci olympioniků, mezi kterými byl běžec Karel Kolář. Pořadatelé si naplánovali i počet oficiálních hostů. Počítali s patnácti, přijelo jich 22. Podobné to bylo s diváky. Na turnaj přišlo celkem 800 fanoušků. Pořadatelé jich očekávali 500.

„Někteří oficiální hosté, ale také rozhodčí a hlavně všichni hráči a hráčky i vedoucí týmů a jejich trenéři dostali pamětní list s logy Jihočeského kraje a projektu Jižní Čechy olympijské, který akci podpořil," doplnil Kinšt. „Všichni se shodli, že akce byla kvalitně připravená a zajištěná," dodal Kinšt.

SKOK Jindřichův Hradec, z. s., již pořádal celkem 22 republikových finále základních i středních škol v házené, volejbalu, basketbalu, stolním tenisu i plavání. Kromě celostátních vyvrcholení školských turnajů v různých sportech připravil i další celostátní turnaje v kolektivních míčových sportech. Například letos se zde konaly závěrečné turnaje žáků i žákyň o tituly mistrů Česka ve volejbalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám