Hlavní obsah

Populární Čechomor zahraje na pražském Střeleckém ostrově

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Čechomor na Střeleckém ostrově v Praze odstartuje závěr letošního programu Letňáku 2016 – Léta pro Pražany. Koncert pětice muzikantů se uskuteční ve čtvrtek 1. září od 19.30 hodin a nabídne fanouškům průlet jejich bezmála třicetiletou existencí.

Foto: Archív Čechomor
Článek

„Čechomor snad není třeba blíže představovat. Ať už lidé znají jejich vlastní, osobitě pojatou lidovou tvorbu, nebo se s nimi mohli potkat v rámci dalších projektů s pestrou škálou hudebníků a umělců. Koncert si mohou fanoušci užít hned na začátku září a pro nás bude výjimečný také v tom, že jím odstartujeme poslední týdny našeho letošního pětiměsíčního letního programu na Střeleckém ostrově,“ informoval mluvčí Letňáku 2016 – Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově Tomáš Kopečný.

Kapela Čechomor vznikla na jaře roku 1988 původně jako volné sdružení muzikantů hrajících kramářské písně s názvem I. Českomoravská nezávislá hudební společnost. Po roce 1994 přešla parta muzikantů z čistě akustického pojetí do elektrické podoby a rok později po vydání třetího alba Čechomor rovněž pozměnili své jméno. V průběhu svého působení získali řadu ocenění, vydali více než dvě desítky desek a projeli celou Evropu, Severní Ameriku i Rusko.

„Do konce roku to bude poslední příležitost slyšet naživo Čechomor v Praze, tak si přijďte užít jejich směsici česko-moravsko-slezských a slovenských lidových písní,” dodal Kopečný.

Reklama

Výběr článků

Načítám