Hlavní obsah

Poosmé povede Josef Švejk masopustní průvod v Kadani

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 8. ročník C. K. Masopustu se v královské Kadani uskuteční v sobotu 18. února. Jak název napovídá, oslavy návštěvníky přenesou do doby starého mocnářství a první republiky.

Foto: Václav Vlasák

Josef Švejk a kadaňský vodník vás zvou na masopust do Kadaně.

Článek

Start oslav bude tradičně v 10 hodin, kdy se od kadaňského hradu vydá masopustní průvod na Mírové náměstí. Zde Josef Švejk jménem všech masek požádá starostu Jiřího Kulhánka o potřebné povolení k plenění a drancování.

Po získání nadvlády nad městem zamíří průvod k řece Ohři, kde dojde k likvidaci Morany trojím způsobem (upálení, utopení a zastřelení). Po tomto úkonu čeká průvod již cesta do areálu františkánského kláštera, kde na účastníky masopustu čeká spousta dobrot, které k této lidové zábavě patří, a také další program ve kterém se představí: Švejk šraml, Pražský pouťový orchestr, Brass Band Rakovník a Motovidlo.

A pokud do Kadaně na masopust zamíříte, určitě si dejte záležet na oblečení. Kdo se netradičně nebo stylově oblékne či jinak zvelebí k nepoznání, má šanci získat pěknou cenu. „I letos totiž probíhá po celý masopust soutěž o nejhezčí masku. Vyhlášení vítěze bude v 17.00 hodin,“ upřesnila Kateřina Čuboňová, vedoucí odboru kultury Městského úřadu v Kadani.

Do Kadaně se v den masopustu můžete vypravit i vláčkem po Doupovské dráze. Jízdní řád nejdete na adrese www.doupovskadraha.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám