Hlavní obsah

Pondělní výlet s kapelami Kysucký prameň a Vasr Band ukončí slavnost Barchan

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historická slavnost Barchan, kterou každoročně ožívá na celý víkend Jemnice na Třebíčsku, se blíží. Tentokrát vychází na období od pátku 16. do pondělí 19. června. Již počtvrté je obnovena tradice konání tzv. Pondělního výletu, který i letos bude od 15 hodin v zámeckém areálu.

Foto: Jirka Prokeš

Pondělní výlet, který se koná v rámci historické slavnosti Barchan se uskuteční v pondělí 19. června 2017 v jemnickém zámeckém areálu.

Článek

I letos se Pondělní výlet bude konat v zámeckém areálu. Od 15 hodin zde vystoupí Kysucký prameň z Oščadnice. Tato kapela je jedna z nejúspěšnějších a zároveň i nejpopulárnějších folklórních skupin nejen na Slovensku.

Oficiálně se vznik datuje od roku 1997 s cílem uchovat pro další generace tradici lidových písní. Založil ji kapelník Jozef Smolka v Oščadnici na základě velmi krásné heligonkářské tradice. Když se zaposloucháme do krásy kysúckých lidových písní a necháme se unášet nádherným zvukem heligonek, oceníme práci v tomto kolektivu, tak jako to oceňují posluchači na všech pódiích na Slovensku i v zahraničí.

Od doby, kdy se Kysucký prameň ukázal na TV Šlágr nastal v této kapele velký zlom, protože se okamžitě stal jednou z nejpopulárnějších kapel na této televizní stanici. Kysucký prameň se pravidelně umísťuje v různých anketách na prvních místech. Během svého působení vydali už 15 alb, kde se kromě lidových písní objevují i mariánské skladby a vlastní tvorba.

Předprodej vstupenek na toto vystoupení probíhá v TIC Jemnice a online způsobem. Vstupenky z předprodeje je zároveň v den akce možné vyměnit za nápoj zdarma. Vstupenky bude možné zakoupit i na místě v den konání. V případě deště se koncert uskuteční v jemnickém kinosále.

Po 18. hodině se na pódiu u zámku vystřídá oblíbené znojemské duo Vasr Band, které zpříjemní pondělní večer klasickými zábavovými hity. U tohoto vystoupení vstupné není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám