Hlavní obsah

Polský sníh zastavil dopravu v Náchodě

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přívaly sněhu v pohraničních oblastech, zvláště na severu, značně zkomplikovaly dopravu. Problémy postihly Liberecko, nevyhnuly se ani Náchodsku, doprava vázla v Kladském výběžku.

Foto: PČR Náchod
Článek

Sníh působil potíže na silnicích na Náchodsku, a hlavně ve vedlejším Polsku. Náchodští policisté dostali po sedmé hodině ráno zprávu o dopravní nehodě v Polsku nedaleko za hranicemi směrem na Klodzko, které blokuje průjezd.

„Polská policie nás požádala o dočasné zastavení jízdy kamionů přes hraniční přechod a museli jsme regulovat dopravu. Osobní automobily jezdily po objízdné trase, kamiony byly odstavovány na parkoviště poblíž hraničního přechodu. Před desátou hodinou dopoledne byla kamionová doprava opět uvolněna,” informovala policejní mluvčí Eva Prachařová.

Zklidnění dopravy velice prospělo také dnešní otevření dalšího opraveného úseku na průtahu Náchodem na silnici č. I/33, kdy v 9.00 hodin dopoledne za účasti představitelů města, vlastníka komunikace, investora, zhotovitele a policie proběhlo slavnostní přestřižení pásky. Od této chvíle se silnicí rozproudil obousměrný provoz.

Sníh dál zůstává převážně už jen na silnicích nižších kategorií. Všichni řidiči však musí počítat se změnami v teplotě a na povrchu silnic, a měli by jezdit se zvýšenou opatrností, neboť riziko havárie či nehody se zvýšilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám