Hlavní obsah

Poliklinika v Břevnově dál slouží lidem a nabízí lékařskou péči

Novinky, Martin Šalek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břevnovskou Polikliniku Pod Marjánkou převzal od března nový nájemce, společnost Comitia Medical. Ta se nyní stará jak o budovu, tak o provoz lékařské péče. Budovu čeká náročná rekonstrukce, dál ale bude sloužit lidem a lékařům.

Foto: Martin Šalek

Poliklinika Pod Marjánkou

Článek

„Stávající lékařskou péči zachováme v plném rozsahu. Kromě toho by se během následujících let měla poliklinika změnit v moderní zdravotnické zařízení a provoz rozšířit o další odborná pracoviště,“ říká Dušan Macháček za společnost Comitia Medical.

„Podmínkou smlouvy uzavřené s městskou částí, která polikliniku dosud provozovala, je udržení rozsahu lékařské péče minimálně v rozsahu stanoveném výnosem ministerstva zdravotnictví. Tuto podmínku musela dodržet i městská část,“ vysvětlil místostarosta pro zdravotnictví Petr Ayeboua.

Většina pacientů se proto nemusí obávat, že by přišla o své lékaře, přesto k určitým změnám dojde. Téměř všichni lékaři na svou práci na poliklinice naváží pod novým nájemcem. Někteří lékaři se ale s novým nájemcem na prodloužení svého působení v budově polikliniky nedohodli a odcházejí na nová pracoviště. Jedná se o pět samostatně ordinujících lékařů a lékaře pracující pod Střediskem lékařské péče MUDr. Lašťovičky, což je dalších devět lékařů.

Podle místostarosty Petra Ayebouy se lékaři zaměstnaní pod Střediskem lékařské péče ani nemohli rozhodnout, zda na poliklinice zůstanou. „Jejich úvazky vlastní zaměstnavatel, tedy Středisko lékařské péče, nikoliv samotní lékaři,“ podotýká.

Comitia Medical v tom velký problém nevidí. „V horizontu několika měsíců odborné lékaře nejen nahradíme, ale rozšíříme lékařskou péči i o další odbornosti,“ vysvětluje Macháček. Kromě zachování lékařské péče je důležitým závazkem i rekonstrukce zchátralé budovy polikliniky. Comitia Medical se zavázala do pěti let od vydání platného stavebního povolení investovat do opravy polikliniky 90 milionů korun.

Seznam lékařů, kteří zůstávají v poliklinice a kteří odcházejí najdete na stránkách Prahy 6 www.praha6.cz/aktuality/aktualita.php?ID=1503

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám