Hlavní obsah

Policisté vypátrali viníka sobotní evakuace návštěvníků obchodního centra

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muže, který nainstaloval do zkušební kabinky v nákupním centru ve Zlíně-Malenovicích podomácky vyrobenou fotopast a zapříčinil tak sobotní evakuaci 300 návštěvníků, vypátrali v neděli 25. června policisté z obvodního oddělení ve Zlíně.

Foto: Policie ČR
Článek

„Osmadvacetiletý muž ze Zlínska se policistům k umístění fotopasti přiznal. Ve výpovědi uvedl, že v sobotu 24. června asi hodinu před oznámením o nalezení podezřelého předmětu, umístil do zkušební kabinky fotopast za účelem natočení hrátek v kabince se svojí manželkou, která měla do obchodního centra dorazit. Ovšem manželka nakonec přijít nemohla a muž fotopast z kabinky zapomněl odnést. Když se chtěl pro ni vrátit, byla už na místě policie, hasiči a záchranná služba. Proto zpanikařil a z místa odešel,“ uvedla v pondělí 26. června policejní mluvčí Lenka Javorková. 

Dosavadním šetřením policisté podle mluvčí nezjistili, že by se muž dopustil nějakého protiprávního jednání, ovšem práce policistů nadále pokračuje.

„Prověřujeme pravdivost jeho výpovědi a rovněž prošetřujeme další okolnosti tohoto případu. Na fotopasti nebyl uložen žádný záznam ani fotografie, ale bude podrobena dalšímu odbornému zkoumání,“ prohlásila Lenka Javorková.

Už teď je ale zřejmé, že osmadvacetiletý muž trestu neunikne. Jak uvedla policejní mluvčí, bude muset zaplatit nemalé náklady spojené s výjezdem policistů, hasičů, záchranné služby a rovněž ušlý zisk obchodního řetězce a přilehlých obchodů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám