Hlavní obsah

Policisté řešili na Karvinsku krádeže, zloději brali peníze, auta i maso

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu uplynulého víkendu v Karviné a jejím okolí řešili policisté několik případů krádeží.

Foto: PČR

Ilustrační fotografie

Článek

Vše začalo pátečním případem odcizení kompresorové jednotky z plechové klece na ulici Borovského v Karviné-Ráji.

"Dále ze stěny Výzkumného ústavu chovu skotu vzal neznámý pachatel 50 metrů kabelových rozvodů a 30 metrů měděných rozvodů chladícího média. Ke krádeži došlo v době od 13. do 27. května. Zástupce poškozené společnosti škodu předběžně vyčíslil na 93 tisíc korun," uvedla k případu por. Mgr. Zlatuše Viačková, tisková mluvčí Policie ČR ÚO Karviná.

Zmizely okrasné stromky i vozidlo

V Dolní Lutyni v pátek 27. května někdo odcizil několik okrasných stromků z místního parčíku. Zloděj způsobil svým jednáním obci škodu ve výši 34 tisíc korun.

Krádeže pokračovaly v neděli 29. května. V Horních Bludovicích odcizil neznámý pachatel vozidlo v hodnotě více než 200 tisíc korun. "Do uzamčené garáže u rodinného domu pachatel vnikl dosud nezjištěným způsobem a odjel vozidlem Ford Fusion. Po vozidle bylo vyhlášeno celostátní pátrání," sdělila Zlatuše Viačková.

Nafta a vykradený rodinný dům

V Karviné pak vyjížděli policisté vyšetřit případ krádeže nafty z kamionu na parkovišti u Kauflandu. "Řidič kamion Scania zaparkoval v sobotu kolem sedmé hodiny večerní na parkovišti poblíž Kauflandu. Pachatel přestřihl propojovací hadici mezi nádržemi a z vozidla odčerpal celkem 600 litrů nafty v hodnotě 19 800 korun," informovala Zlatuše Viačková.

O případu z Orlové informují tamní policisté: "V ulici Úzké neznámý pachatel vnikl na neoplocený pozemek u rodinného domu. Vypáčil visací zámek kůlny, odkud si odnesl horolezecký sedák s lanem. Pokračoval dál, vytlačil sklepní okénko a dostal se do domu. Uvnitř odcizil doklady a osobní věci. Vzal i klíče od vozidla Peugeot Partner, které bylo zaparkováno před domem, a odjel."

Vzal peníze i maso

Vloupání řešili policisté také v Petřvaldu. Zloděj vnikl do prodejny masa a do pekárny. Odcizil zde finanční hotovost, stravenky i maso za 25 tisíc Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám