Hlavní obsah

Policisté pravděpodobně zachránili muži život, hrozilo mu vykrvácení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před vykrvácením zachránili policisté z pohotovostního a eskortního oddělení v obci na Zlínsku sedmadvacetiletého muže, který se zranil na rukou. K místu události, která se stala minulý týden, vyjela hlídka na základě oznámení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Policisté po příjezdu uviděli v trávě ležet muže s hlubokými řeznými ranami o délce přibližně 15 centimetrů na obou předloktích. Snažila se ho ošetřit žena, která událost oznámila. Vedle mladíka ležel nůž s čepelí dlouhou 12 centimetrů,“ uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Zraněný s policisty nekomunikoval, nereagoval na podněty, byl bledý a silně krvácel.

„Poskytli mu proto předlékařskou pomoc, obě ruce mu zaškrtili škrtidlem a použili několik tlakových obvazů, aby zabránili dalšímu krvácení,“ popsala jejich zásah mluvčí.

Policisté, kteří mají speciální zdravotnické proškolení, další zranění nezjistili. Zkontrolovali životní funkce a tepelný komfort muže zajistili jeho zabalením do izotermických fólií. Po příjezdu záchranářů ještě asistovali u převozu zraněného do nemocnice.

„Lékař konstatoval, že policisté sedmadvacetiletému muži včasným zásahem a zástavou krvácení s největší pravděpodobností zachránili život,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám