Hlavní obsah

Policisté evakuovali návštěvníky zlínského nákupního centra

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli nálezu podezřelého předmětu v jedné ze zkušebních kabinek v prodejně Tesco ve Zlíně-Malenovicích evakuovali v sobotu 24. června policisté na 300 lidí.

Foto: Policie ČR
Článek

„Krátce před půl dvanáctou jsme přijali na lince 158 oznámení od pracovníků nákupního centra Centro Zlín, že jeden z nakupujících objevil ve zkušební kabince podezřelý předmět. Na místo okamžitě vyjelo několik policejních hlídek ze Zlína a Napajedel, dopravní policisté a strážníci zlínské městské policie, povolali jsme i hasiče a rychlou záchrannou službu. Z důvodu bezpečnosti byla nutná evakuace osob ze všech prostorů Centra Zlín. Krátce před polednem jsme tak z nákupního centra evakuovali asi 300 lidí,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

„Na základě policejní informace jsme k obchodnímu centru vyslali zlínskou jednotku profesionálních hasičů a druhou jednotku z Otrokovic, kteří asistovali policistům při evakuaci lidí,“ poznamenal tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

Do prodejního centra záhy přijeli pyrotechnici z Olomouce, kteří prohlédli podezřelou krabičku a zjistili, že se jedná o podomácky vyrobenou fotopast. „Po ukončení práce pyrotechniků, o půl druhé odpoledne, se mohli evakuovaní lidé vrátit zpět do prostor nákupního centra,“ uvedla policistka.

Případ šetří policisté z obvodního oddělení ve Zlíně. Podle Lenky Javorkové fotopast podrobí odbornému zkoumání a na základě zjištěných skutečností stanoví případnou právní kvalifikaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám