Hlavní obsah

Policie zahájila bezpečnostní opatření k Barum Czech Rally Zlín

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezpečnostní opatření vztahující se k letošnímu 47. ročníku Barum Czech Rally Zlín zahájilo v úterý 22. srpna Krajské ředitelství policie Zlínského kraje.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Čtyři stovky policistů z celého Zlínského kraje budou až do neděle dohlížet na veřejný pořádek, bezpečnost a plynulost silničního provozu. Kromě dopravních policistů, kteří budou mít k dispozici veškerou dostupnou radarovou techniku k měření rychlosti vozidel, jsou do opatření zařazeni i policisté služby pořádkové, cizinecké ale také kriminální policie,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Na bezpečnost diváků a návštěvníků budou dohlížet také policisté pohotovostního a eskortního oddělení vybavení z preventivních důvodů dlouhými zbraněmi.

„V této souvislosti žádáme návštěvníky, aby se v zájmu vlastní bezpečnosti chovali ukázněně a vždy dbali pokynů pořadatelů a policistů. K dispozici budeme mít i vrtulník Letecké služby Policie ČR, který bude využíván zejména pro koordinaci dopravy a odhalování závažných dopravních přestupků, ale například i k monitorování odstavných parkovišť,“ zdůraznila mluvčí.

Policisté budou dohlížet i na dodržování zákazu vstupu osob do uzavřené oblasti v souvislosti s vyhlášením stavu nebezpečí z důvodu rozšíření afrického moru prasat. Kontroly se budou týkat především návštěvníků rychlostních zkoušek Březová, Slušovice a částečně Troják.

I když je oficiální start Barum rally naplánován až na páteční večer, policisté už dohlížejí na respektování pravidel provozu, zejména na dodržování rychlosti. Týká se to nejen závodníků, kterým se občas podaří mimo trať předepsanou rychlost překročit, ale také běžných řidičů, jež občas podlehnou atmosféře závodu a rychlost svého vozu neuhlídají. 

„I letos jsme pro veřejnost zřídili službu, díky níž se mohou volající dozvědět aktuální informace o problémech v dopravě, uzavírkách, hustotě provozu, objízdných trasách atd. Tyto informace se k lidem dostanou prostřednictvím speciální telefonní linky 974 666 555, kterou budou od čtvrtka do neděle obsluhovat policisté operačního střediska,“ připomněla Lenka Javorková.

Policejní mluvčím také upozornila na zvýšenou aktivitu zlodějů. Vyzvala návštěvníky, aby si své osobní věci a cennosti chránili, nenechávali je v zaparkovaných vozech a nedávali tak zlodějům šanci k obohacení. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám