Hlavní obsah

Policie odhalila na Vsetínsku pěstitele marihuany

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětileté vězení hrozí čtyřiadvacetiletému uživateli marihuany ze Vsetína. Kriminalisté ho v předešlých dnech obvinili z trestného činu v oblasti toxikomanie. Při domovní prohlídce u něj našli padesát rostlin konopí setého různého vzrůstu i sušenou marihuanu v sáčcích, informovala v pátek krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Nalezená marihuana.

Článek

Pravidelný uživatel marihuany, který nyní žije v malé vesnici na Vsetínsku, podle mluvčí zpočátku pěstoval konopí seté jenom ve volné přírodě, později přidal pěstování ve fóliovníku na zahradě a letos začal s pěstováním na půdě rodinného domku, kde si postavil pěstební box. Vyrobenou marihuanu sám užíval a také ji prodával.

„Kriminalisté našli kromě pěstebního boxu veškeré zařízení potřebné pro pěstování jako ventilátory, uhlíkový filtr, vzduchotechniku, zásuvky s časovými spínači, hnojiva a také drtičku marihuany. Z domu pěstitele odvezli 50 rostlin konopí setého různého vzrůstu. Největší výšky, téměř dvou metrů, dosahovaly rostliny, které muž pěstoval ve fóliovníku a v nedalekém lese. Policisté také objevili a odvezli igelitové sáčky se sušenou marihuanou,“ doplnila Javorková.

Kriminalisté muže obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Hrozí mu až pět let vězení.

Související témata:

Výběr článků

Načítám