Hlavní obsah

Policejní zátah na radnici v Chropyni

Novinky, Michal Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaná policejní razie znepříjemnila práci úředníkům na radnici v Chropyni. Z trestného činu nebyl zatím nikdo z úředníků ani vedení města obviněn.

Foto: Michal Pospíšil

Policie provedla prohlídku nebytových prostor MěÚ Chropyně. Prošetřuje podezření z trestného činu sjednání výhody při zadání veřejné zakázky.

Článek

V úterý 18.července proběhl na radnici v Chropyni policejní zátah. Několik zdrojů blízkých městu nezávisle na sobě uvedlo, že se jednalo o zátah v souvislosti s pochybnou investiční akcí města a podezření z nezákonného jednání při zadávání veřejných zakázek a zvýhodňovaní některých firem v rámci výběrového řízení. Dle získaných informací měli policisté na radnici zajistit některé důležité dokumenty a obsah pevných disků na počítačích.

Vyjádření od vedení města se zatím nepodařilo získat. Starostka Ing.Sigmundová byla v tu dobu na dovolené v zahraničí. K situaci se vyjádřili pouze dva zastupitelé města, kteří policejní razii v prostorách městského úřadu potvrdili.

Policejní razie může souviset s nedávně podaným trestním oznámením na pochybné praktiky města při zadávání veřejných zakázek. Na tyto problémy dlouhodobě upozorňují opoziční zastupitelé Mgr.Vlasatý a Supová. Nejsou však jediní, kterým se podezřelé okolnosti výběrových řízení a předražených zakázek nelíbí. "Celá kauza může jít mnohem více do hloubky a dotýkat se většího počtu lidí, kteří jsou stejně jako já městu jak se říká zavázáni", komentuje situaci místní podnikatel, který chce zůstat v anonymitě v obavě z nepříjemných následků.

Policejní akci potvrdila tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Zlínského kraje nprap. Monika Kozumplíková: "V rámci prověřování podezření ze spáchání trestného činu sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě proběhla v úterý v Chropyni prohlídka nebytových prostor tamního městského úřadu. Případ je nyní ve fázi prověřování, pracují na něm kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality ze Zlína, kteří vyhodnocují veškeré získané důkazy, prozatím nebyl nikdo obviněn. Pachateli tohoto trestného činu hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody na dva až osm let."

Reklama

Výběr článků

Načítám