Hlavní obsah

Police nad Metují, město, kde to o prázdninách žije

Novinky, Jana Rutarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se rozhodnete o letních prázdninách navštívit Polici nad Metují v Kladském pomezí, můžete si svůj pobyt v tomto malebném městečku zpestřit o účast na nejrůznějších akcích, které jsou pro vás na dobu letních prázdnin připraveny.

Foto: Milan Schrilo

Petrovické zatáčky

Článek

Na sobotu 22. 7. je naplánována další ze série Procházek Polickem s Mgr. Janem Tůmou z Regionálního muzea Náchod. Její účastníci se vydají po stopách staré stezky vedoucí z Police do Broumova. Další Procházka se uskuteční hned o týden později, 29. 7. Její trasa povede za ukázkami lidové architektury a památných míst mezi Policí nad Metují a Suchým Dolem. Přihlásit se na tyto procházky je možné v Informačním centru v Polici nad Metují.

V sobotu 22. 7. ve večerních hodinách je pro návštěvníky města také připravena Večerní komentovaná prohlídka Muzea papírových modelů. Začátek prohlídky je v 19 a 21 hodin. Další prohlídka je naplánována na 26. 8.

O víkendu 12.–13. 8. je pro vás připravena tradiční Polická pouť. Kromě pouťových atrakcí bude zajištěn i bohatý kulturní program – výstavy, trhy, koncerty, výstava historických vozidel. Kompletní program je k dispozici na www.policko.cz.

Je již nepsaným pravidlem, že třetí srpnová sobota patří aktivnímu vyžití. V sobotu 19. 8. můžete od 14 do 19 hodin využít uzavřené komunikace, tzv. petrovických zatáček, a projet se na in-line bruslích, koloběžkách, kolečkových lyžích, longboardech, skateboardech aj. Během devátého ročníku Petrovických zatáček si můžete od 14 do 16 hodin bezplatně zapůjčit a vyzkoušet koloběžku Kostka. Od 16 hodin bude následně na těchto koloběžkách probíhat hobby závod pro různé věkové kategorie. Jeho účastníci budou zařazeni do slosování o pět koloběžek Kostka, které do soutěže věnují hlavní partneři této akce.

Přihlášky na hobby závod i další informace k Petrovickým zatáčkám naleznete na webové stránce www.sportvpolici.cz. Akce bude probíhat pouze v případě příznivého počasí.

Pokud si chcete koloběžky Kostka vyzkoušet i mimo Petrovické zatáčky, můžete kdykoliv využít služeb půjčovny koloběžek v Informačním centru v Polici nad Metují.

Na Nové Terase v blízkosti Muzea papírových modelů se můžete zúčastnit kulturních aj. akcí pořádaných spolkem Apeiron. Pod širým nebem máte možnost zhlédnout filmy Andělský podíl (22. 7. od 21 hod) od Kena Loacha a Mládí (26. 8. od 20 hod) od Paola Sorrentina. V sobotu 5. srpna od 19:30 je na Terase připraven koncert Petra Linharta, jednoho z nejoriginálnějších hudebníků české hudební scény. K závěru prázdnin 17. 8. se na sále Pellyho domů, v rámci akcí Nové Terasy, od 18 hodin uskuteční přednáška profesora Jana Pirka na téma Experimenty lékařů na sobě.

První sobotu v září, konkrétně 2. 9., vás zveme na sportovně-společenskou akci Kvíčerovský Šmajd. Zváni jsou všichni turisté, kolaři, koloběžkáři všech věkových kategorií.

 www.policko.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám