Hlavní obsah

Pokus o český rekord Centra pro rodinu Vysočina byl úspěšný

Novinky, Ing. Slávka Dokulilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 15. května v 15:15 Centrum pro rodinu Vysočina společně s rodinami na náměstí v Jihlavě oslavilo den rodiny. Na náměstí v odpoledních hodinách vyrostla zlatá brána rodin, kterou rodiny procházely. Podstatou akce bylo připomenutí důležitosti rodiny. Účastnit se mohl jakýkoliv člen rodiny.

Foto: Ing. Slávka Dokulilová
Článek

Pracovníci Centra pro rodinu Vysočina se pokusili na Mezinárodní den rodiny připomenout důležitost pospolitosti, tolerance a sílu lásky v rodině. Na tento významný den si Centrum pro rodinu přichystalo netradiční oslavu ve formě rekordu.

Na rekord přijel komisař s pelhřimovské agentury Dobrý den, Miroslav Marek, která rekordy zaznamenává, vyhodnocuje a zapisuje. Stužku, která rekord odstartovala, rozstřihl, společně s předsedkyní spolku Slávkou Dokulilovou, Milan Kolář, náměstek primátora města Jihlavy. Zlatou bránou rodin prošlo 675 lidí během 45 minut. Díky podpoře a účasti se tak akce zapíše do České knihy rekordů.

Program moderoval zkušený Jan Kodet, který všechny přítomné na náměstí motivoval a připomínal, proč se akce koná zrovna tento den. Rekord se konal v pátek 15. 5. 2015 v 15:15 na Masarykově náměstí v Jihlavě v rámci oslav Mezinárodního dne rodin.

Rekord rodin byl zakončen průvodem zúčastněných historickou částí Jihlavy, kdy se procházelo kolem hradeb ke kostelu sv. Jakuba. U kostela sv. Jakuba pak mohly rodiny shlédnout pověst z historie Jihlavy v podání jihlavského divadla De Facto Mimo, u které nechybělo netradiční ztvárnění jihlavských dějin s humorem, odlehčením a nadsázkou. Divadlo se setkalo s velkým úspěchem u dětí i jejich rodičů, které mohly vidět nepřátele Jihlavy v podobě brambor a vítězné jihlavské vojsko v podobě krásných jablek.

„Vyšlo nám počasí a celá akce byla velmi příjemná, jsme rádi, že všichni zúčastnění byli spokojeni,” zhodnotila akci Marie Bastlová, pracovnice Centra pro rodinu Vysočina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám