Hlavní obsah

Pohlazení na duši se chystá na 6. listopadu do Strašnického divadla

Novinky, Petr Štrympl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CD nazvané První sníh obsahující zhudebněné básně Suzanne Renaud během koncertu 6. listopadu ve Strašnickém divadle v Praze pokřtí jeho autoři - za kmotra půjdou Jiří a Daniel Reynkovi.

Foto: pořadatel

autoři: Alice Škochová a Ondřej Škoch

Článek

Jen pár dní před tím, než by měl přijet Martin na bílém koni, se chystá koncert spojený se křtem nového alba nazvaného První sníh. Jedná se o počin vskutku ojedinělý. Autoři přeložili (Alice Škochová) a zhudebnili (Ondřej Škoch – kytarista, skladatel, producent a člen skupiny Chinaski) devět básní francouzské básnířky Suzanne Renaud.

Na CD První sníh, které bylo nahráno ve studiu All Senses, spolupracovala i další zvučná jména současné české hudební scény – producent Darek Král, Jan Linhart (bicí), Petr Tichý (kontrabas), David Landštof (perkuse, bicí) či Štěpán Škoch (další člen skupiny Chinaski a zároveň známý dechový multiinstrumentalista a producent). Speciálními hosty byly zpěvačky Tereza Hálová a Radka Kysilková. První sníh propojuje různé hudební styly od šansonu přes etno po elektrojazz. Obal vychází z grafiky malířky Jany Švábové blízce spjaté s prostředím rodiny Reynků.

CD První sníh volně navazuje na album Nitky z roku 2003 obsahující nejen zhudebněné básně Suzanne Renaud, ale i jejího manžela Bohuslava Reynka.

Suzanne Renaud – básnířka a překladatelka - se narodila ve Francii na konci 19. století.  Na konci 20. let minulého století se vdala za českého překladatele, malíře a básníka Bohuslava Reynka a odstěhovali se na Vysočinu, kde také roku 1964 v Havlíčkově Brodě zemřela. Překládala do francouzštiny nejen dílo svého manžela, ale i třeba Vladimíra Holana či Františka Halase.

Koncert spojený se křtem alba proběhne 6. listopadu ve Strašnickém divadle od 17.30. Naživo zahraje kapela ve složení Ondřej Škoch, Štěpán Škoch, Darek Král, Jan Linhart, Ondřej Kabrna a Petr Tichý, zazpívá Tereza Hálová. Kmotry budou Jiří a Daniel Reynkovi. Vstupné je 80 Kč, dětský koutek pro rodiče s dětmi bude zajištěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám