Hlavní obsah

Pohár žáků a předžáků v Kadani

Novinky, Radek Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královské město Kadaň se chystá na nápor mládeže. Jako každý rok se zde konají závody ve slalomu na divoké vodě. Letošní ročník je výjimečný tím, že se zde pojede mimo veřejného závodu i Pohár žáků a Pohár předžáků. Pořadatelem je kadaňský vodácký oddíl.

Foto: Radek Blažek

Královské město Kadaň

Článek

V sobotu 9. 7. 2011 odstartují v Kadani na mlýnském náhonu slalomářské závody. Letos bude účast na těchto závodech výjimečná co do počtu přihlášených závodníků. Důvod je jednoduchý. Závody se počítají do Poháru žáků a Poháru předžáků.

V kategorii K1m je přihlášeno 132 startujících chlapců, v kategorii K1ž je přihlášeno 60 dívek. Kategorie C1m má 61 závodníků, kategorie C1ž 14 závodnic a kategorie C2m 17 závodníků. Jednoduchým součtem zjistíme, že celkový počet včas přihlášených závodníků je 284. Mimo tento počet je možné, že během soboty může ještě dojít k tzv. dohláškám, které mohou zvednout počet závodníků na počet blížící se číslu 300.

Každá kategorie má své favority, kteří musí obhájit svoji pozici z předchozích závodů, nebo se snažit o vylepšení pozice v celkovém žebříčku.

Dík patří organizátorům slalomových závodů i městu Kadaň.

Reklama

Výběr článků

Načítám