Hlavní obsah

Pohár pro vítěze hřebečnického Bakalář cupu putuje do Újezdce

Novinky, Petra Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od dubna se v hřebečnické hospodě U Globusu scházeli šipkaři a příznivci šipek při kvalifikačních turnajích Bakalář cupu, seriálovém turnaji ve hře 501 DO. V sobotu 16. listopadu se třináct kvalifikovaných účastníků utkalo ve finále.

Foto: Petra Dolanská

Vítězové finálového turnaje Bakalář cupu v Hřebečníkách.

Článek

Podle pravidel se finálového turnaje směl zúčastnit jen ten, kdo v průběhu roku absolvoval minimálně čtyři kvalifikační turnaje. Hráčů, kteří kvalifikační podmínky splnili, bylo nakonec čtrnáct a třináct z nich se sešlo ve finálovém turnaji. Celkem prvním ročníkem prošlo téměř třicet hráčů z blízkého i širšího okolí Hřebečníků, a to jak místních, tak hráčů z řad chalupářů.

Po desáté večer už bylo jasné, že nikdo z přespolních do finálových bojů nezasáhne a o vítězství se bude rozhodovat "doma". Nakonec na třetím místě skončil hostinský od Globusu Dalibor Bohuslav a bronzový pohár tak putoval do Týřovic, druhé místo obsadil Václav Beneš ze Šlovic a vítězství v celém turnaji vybojoval Jiří Kulhánek z Újezdce.

Obec Hřebečníky je totiž složena z pěti obcí Rakovnicka, a to Hřebečníků, Týřovic, Šlovic, Novosedel a Újezdce. Turnaj celoročně podporoval Tradiční pivovar v Rakovníku. Výsledky finálového turnaje vyhlásil místostarosta obce Hřebečníky Mgr. Václav Krůta.

Již se těšíme na druhý ročník Bakalář cupu, který U Globusu rozehrajeme od ledna příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám