Hlavní obsah

Pohalloweenská párty v Mníšku pod Brdy

Novinky, Jana Digrinová

Kavárna Malý mnich a zámek Mníšek pod Brdy zvou všechny děti, malé i větší, v sobotu 1. listopadu na velkou Pohalloweenskou veselici. Začíná se v 16 hodin v kavárně příchodem všech zúčastněných duší v soutěžních kostýmech a končí v Kouzelném sklepení mníšeckého zámku.

Foto: archiv zámku Mníšku pod Brdy

Navštivte mníšecký zámek za tmy - hurá do Kouzelného sklepení.

Článek

Poslední říjnový den se slaví strašidelný svátek spojený s vydlabáváním dýní, koledováním, duchy, čaroději a příšerami, černými kočkami, košťaty a ohni. Děti se oblékají do strašidelných kostýmů, chodí ode dveří ke dveřím loudit sladkosti a doma i ve školách dlabou dýně do podoby příšer, duchů a kostlivců. Čím strašidelnější a ošklivější, tím lepší.

U nás to sice není tak tradiční svátek jako jinde ve světě, ale přesto vás zveme na jeho oslavu, v sobotu 1. listopadu na velkou Pohalloweenskou párty. Připravte si strašidelné kostýmy a dobrou náladu a přijďte se veselit. Čeká na vás spousta zábavy, soutěže kostýmů, strašidelná diskotéka, ohnivý průvod na zámek, vypouštění lampiónů, bílá paní nebo návštěva zámeckého Kouzelného sklepení.  

I tam na vás čeká strašidelná čarodějnice. Ona ale jen ošklivě vypadá, jako každá ježibaba, jinak je to moc hodná a poměrně moderní dáma. Její plastové létací koště dokonce mívalo řadicí páku a ještě dnes je na něm vidět klakson, aby mohla troubit. Kromě ní se setkáte s jejím kamarádem čertem, ale jinak vás už čekají jen samé milé pohádkové bytosti, královská rodina, anděl, vodník nebo víly.

Pohalloweenská veselice začíná v 16 hodin v kavárně Malý mnich na náměstí registrací soutěžních kostýmů a poté už vás čeká strašidelná diskotéka a malování na obličej. V 18 hodin se vydá ohnivý průvod z kavárny do zámku, kde dojde ke zjevení bílé paní, a v 19 hodin vypustíme balónky štěstí. A potom už hurá do zámeckého Kouzelného sklepení. Přijďte si všichni užít strašidelný zábavný podvečer.

Reklama

Výběr článků

Načítám