Hlavní obsah

Pohádkové Staré Hrady zahajují letní sezónu, za vysvědčení děti dostanou knihu pohádek

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad a zámek Staré Hrady uvede program na letní prázdniny poprvé o víkendu. Každé dítko, které přijde s rodiči a s vysvědčením od pátku 30. června až do pondělí 3. července, dostane k zakoupené vstupence pohádkovou knížku starohradských Pohádek čaroděje Archibalda zdarma. Akce platí i pro předškoláky.

Foto: Staré Hrady
Článek

Otevřeny budou tři prohlídkové okruhy: Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou, kde se zabydlelo na třicet druhů draků a dráčků a dokonce i Dračí královská rodina. V hradních prostorách mnoho tisíc exponátů představuje život za Františka Josefa I a pro dospěláky je připravena i ochutnávka Starohradské medoviny.

V Zámeckém pohádkovém sklepení se na návštěvníky těší draci, obři, vodníci, víly i skřítkové. Navštívíte palác plný skřítků, lesní a ledové království, čertovskou školu a Pekelnou direkci, potkáte se s tříhlavým drakem Třífrňákem a uvidíte i Obří Smaragdové draky, kteří se do sklepení probourali z pěti pater starohradských katakomb. 

Spousta zábavy i pohádkového dobrodružství čeká i na okruhu Hradní pohádková půda, kde přebývají čarodějnice a kouzlobabky různých kategorií. Ty mají na půdě svoji prádelnu, mydlírnu, čarodějnou hospůdku i garderóbnu. Skrývá se tu i pohádkový časostroj a spousta neposedných skřítků. Bydlí tu i mocní čarodraci Mocjeďáci, kteří tu připravují své lektvary a elixíry. 

Vstupte do starohradského Dračího království a navštivte dračí prohlídkové okruhy, kde poznáte přes padesát druhů draků a dráčků. Každou sobotu, neděli a středu o letních prázdninách ožívají na Starých Hradech pohádkové bytosti, které zájemce vtáhnou do svých her a radovánek. K tomu všemu na velkém hradním nádvoří netrpělivě čekají veselé princezny a čarodějnice, popletení čerti a čarodějové.

Každé dítko z MŠ nebo ZŠ, které od pátku 30. června až do pondělí 3. července přijede s rodiči nebo prarodiči na hrad a zámek Staré Hrady s vysvědčením, dostane k zakoupené vstupence na prohlídkový okruh pohádkovou knížku zdarma - jeden ze šesti dílů originálních starohradských Pohádek čaroděje Archibalda. Ani předškoláci smutnit nemusí - pololetní vysvědčení jim totiž mohou vystavit sami rodiče, prarodiče nebo sourozenci. 

Každou sobotu, neděli a středu o letních prázdninách v gotických zdech Starých Hradů zažijete středověk. Pán hradu uspořádá rytířské turnaje. Navštívíte dobový tábor starohradských rytířů a necháte se unést krásou pravého středověku. Uvidíte jedinečné rytířské souboje, poznáte trest a právo středověku, uslyšíte dobovou hudbu, uvidíte na tržišti řemesla a ochutnáte dobové pokrmy. S rytíři, zbrojnoši, čarodějnicemi, žebráky a různou další sebrankou poznáte mnohá tajemství a ochutnáte všemi smysly atmosféru dne na středověkém hradě L. P. 1362. Rytířské turnaje se uskuteční vždy od 12, 14 a 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám