Hlavní obsah

Pohádkové neděle ve Zlatém jablku pokračují i během letních prázdnin

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední červencová neděle bude ve zlínském Zlatém jablku opět věnována pohádkovému divadelnímu představení. Tentokrát děti uvidí Pohádku pro tři prasátka v podání divadelního souboru Koráb z Brna. Dvě reprízy svého představení odehrají divadelníci v dětském koutku v 10.00 a 15.00 hodin.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Pravidelný cyklus letošních pohádkových nedělí ve Zlatém jablku se 29. července dostane do své druhé poloviny. Do Zlína dorazí dobře známá divadelní společnost Koráb s příběhem o třech prasátkách, který však tentokrát bude trošku jiný, než jak jej děti obvykle mají možnost vidět.  

Pohádka pro tři prasátka je neobvyklá pohádka o známých věcech. Vše dopadne tak jak má, ale prasátka se u toho trochu zapotí a zhubnou. Vlk je spíš hloupý než zlý a prasátka spíš veselá než hloupá a vypravěč od každého trochu.  

V pohádkách Korábu vystupují vždy „živí“ herci s různými typy loutek, které komunikují s dětmi, vtahují je do děje a nutí je aktivně se do představení zapojit. I ti nejmenší diváci tak mají příležitost rozvíjet svoji iniciativu, uplatnit svoji fantazii a přímo se podílet na vývoji příběhu.  

Loutková představení probíhají vždy v dětském koutku ve 2. patře nákupní galerie. První pohádku mohou děti shlédnout v 10 hodin a pro ty, kdo si v neděli rádi přispí, je připravena repríza v 15 hodin.

Místo na divadelní představení je možné si předem rezervovat prostřednictvím telefonního čísla 733 641 769. (Z organizačních důvodů je ale nutné, aby se děti, které mají rezervaci, dostavily do dětského koutku nejpozději 15 minut před začátkem představení.) S dětmi do 3 let musí být během představení v dětském koutku odpovědná osoba. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám