Hlavní obsah

Pohádková neděle ve Zlatém jablku bude tentokrát plná malování a kouzel

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Zlína v neděli 29. dubna opět zavítá sdružení MIM.o.s s interaktivním rodinným představením s kouzelnickými prvky. V pravidelném cyklu pohádkových nedělí vystoupí iluzionista Petr Ocelík, který patří ve Francii k nejlepším kouzelníkům.

Foto: MIM o.s.
Článek

V neděli 29. února odehraje své další představení ve Zlatém jablku sdružení MIMo.s. z Prahy. Kouzelné malování s čarováním ovšem není obyčejnou divadelní pohádkou, ale zábavným interaktivním představením pro celou rodinu, která vtáhne děti do děje.  Představení proběhne opět v dětském koutku ve 2. patře v 10.00 a 15.00 hodin.

V hlavní roli se představí profesor Zlomtužka, mistr v malování čáry, který přichází odprezentovat svoji přednášku o umění malování. Na kouzelném plátně malířova stojanu se však dějí podivné věci. Nakreslené čáry mizí, mění tvar a dělají se na nich uzly. Nakreslené předměty se zhmotňují, stávají skutečnými a vyskakují z obrazu. V rukou malých diváků pak dokazují svůj kouzelný původ. Nakreslenému klaunovi naroste nos a mezitím malíř maluje na plátno čáry a děti se předhánějí v tom, kdo dříve uhodne, co to je. Žába, osel, kůň žirafa, klaun, hlava, smějící se Turek, zasmušilý kuchař... Jejich fantazie nezná mezí. A když se do toho všeho ještě zapojí „povedený“ bratr pana profesora LEO, nebude to s tím malováním asi úplně lehké.

Autorem a zároveň účinkujícím v hlavní dvojroli je profesionální iluzionista Petr Ocelík z umělecké skupiny New Absolon – ART OF MAGIC. V posledních letech působí převážně ve Francii, kde každoročně uvádějí novou show na turné. Jsou pravidelnými hosty v TV a v galashow magických festivalů. Francouzskou televizí Fr 1 byli vyhlášeni za nejlepší iluzionisty roku, podobně jako o rok dříve David Copperfield. Dále také realizuje iluzionistické efekty pro filmy a muzikály (Hudební divadlo v Karlíně – Carmen, Divadlo Kalich – Touha).

Místo na představení je možné si předem rezervovat prostřednictvím telefonního čísla 733 641 769. (Z organizačních důvodů je ale nutné, aby se děti, které mají rezervaci, dostavily do dětského koutku nejpozději 15 minut před začátkem představení.) S dětmi do 3 let musí být během představení v dětském koutku odpovědná osoba. Vstup je zdarma.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám