Hlavní obsah

Podzimní Srdíčkové dny ve prospěch Života dětem zahájí Michal David a další čeští umělci

Novinky, Tomáš Kopečný

Tradiční Srdíčkové dny budou i letos pomáhat vážně nemocným dětem. Podzimní veřejnou sbírku odstartuje Zábavné odpoledne pro děti i dospělé za účasti mnoha známých českých zpěváků a herců. V průběhu dne bude na místě probíhat také zdravotně zaměřený doprovodný program.

Foto: Život dětem, o.p.s.
Článek

Akce se koná ve středu 16. září od 12.30 do 16.30 hodin na náměstí Míru v Praze.

„Velice nás těší, že se stejně jako v loňském roce naší akce zúčastní řada známých osobností z hereckého a pěveckého světa a vyjádří tím podporu naší činnosti a především podpoří ohrožené děti. Společnými silami jsme prodejem našich sbírkových předmětů, čerstvých koláčů a kávy získali pro vážně nemocné děti 10 216 Kč. Doufáme, že letos se nám podaří podobná částka. Vystoupí například Michal David, Pavel Vítek, Petra Černocká, Tereza Kostková, Kateřina Brožová, Gábina Partyšová, Otakar Brousek ml., Martin Písařík, Standa Hložek a mnoho dalších, se kterými se budou lidé moci také na památku vyfotografovat,“ láká k návštěvě odpoledního programu Maria Křepelková, ředitelka neziskové organizace Život dětem. 

Vedle hlavního programu jsou pro návštěvníky připraveny také doprovodné zdravotní preventivní programy. Na místě budou přítomni lékaři z Dětského očního centra Kukátko, které dětem zdarma vyšetří zrak. Dospělým návštěvníkům zase dermatologové z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady zkontrolují znaménka a pihy či si zájemci ve stanu s kondičním orgánovým skenerem budou moci nechat zjistit kondici svých orgánů. 

„Zábavné odpoledne pro děti i dospělé je předzvěstí nového ročníku podzimní veřejné sbírky známé jako Srdíčkové dny, která začne 21. září. Každoročně chceme pomoci velkému počtu nemocných dětí z celé České republiky a přispět tak ke zlepšení jejich zdravotního stavu a k usnadnění jejich mnohdy velmi nelehkého života. Z výtěžku nakupujeme nejrůznější zdravotní a rehabilitační pomůcky, zdravotní materiál, speciální výživu, ozdravné, rehabilitační pobyty a mnoho dalšího,“ dodala Anna Strnadová, předsedkyně správní rady Život dětem.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a benefice Srdce pro děti.  

Reklama

Výběr článků

Načítám