Hlavní obsah

Podzimní prázdniny s Halloweenem nabízejí na zámku Mníšku prohlídky pro děti

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středy 26. až do neděle 30. října se na zámku Mníšku pod Brdy konají speciální prohlídky pro děti. Výběr je široký, navštívit je možno prohlídku o strašidýlkách, o pohádkách nebo o Halloweenu. Ve výtvarné dílně se budou zdobit dýně, ve sklepení se představí pohádkový svět.

Foto: Anna Čelouchová

Zámek v Mníšku je otevřen na podzim i v zimě.

Článek

Ve středu 26. října je pro malé návštěvníky i jejich rodiče připravena Pohádková prohlídka o zámeckých strašidýlkách. Během návštěvy soukromých ložnic, koupelen a dětského pokojíku uslyšíte vyprávění o roztomilých strašidlech a pohádkových pomocníčcích mníšeckých pánů. Třeba bílá paní Unwertová velmi ráda a ochotně pomáhala uspávat miminka, zpěvavý Cantarus zase uspával paní hraběnku.

Ve čtvrtek 27. října se při dětské prohlídce pro změnu otevřou reprezentační sály, salónky a jídelny, kde budou mít děti na Pohádkových prohlídkách s princeznou Aničkou důležitý úkol. Objevit pohádky, které se v komnatách schovaly. Jaká bude v jídelně s velkými kamny, jaká v kuřáckém salónku s fajfkou, jaká v loveckém pokoji s myslivcem na obraze?

Od pátku do neděle 28. až 30. října jsou přichystány zábavné prohlídky Jak se halloweenská princezna chtěla stát královnou. Jenom chtít ale nestačí. Princezna musí splnit úkoly, s kterými jí děti určitě pomohou. Ve výtvarné dílně si pak mohou vytvořit hallowenskou dýni a v Kouzelném sklepení navštívit pohádkové bytosti. Vodníka, ježibabu nebo pana krále.

Reklama

Výběr článků

Načítám