Hlavní obsah

Podzemí zámku v Litomyšli propadne moci pekelné

Novinky, Barbora Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slyšeli jste o slávě pekelného království ve sklepení litomyšlského zámku? Pak pro vás máme skvělou zprávu - sklepení se od 4. do 6. prosince zaplní pekelnou pakáží. Nepropadne-li duše bezelstných návštěvníků Luciferovi a jeho strašným služebníkům, poznají také království nebeské.

Foto: Jaroslav Horák

Zámecké sklepení v Litomyšli moci pekelné propadá už od roku 2011

Článek

Návštěvníky čeká patnáctiminutová prohlídka pekelných slují plných čertů a zatracených duší. Pocítíte hrůzu a beznaděj. Pokud ale budete upřímně litovat svých hříchů, dojdete ke spáse a prožijete radost, když dostanete druhou šanci, abyste na povrchu zemském své chyby napravili. 

V roli Lucifera nebude chybět Leoš Krejčí, za normálních okolností vážený ředitel Smetanova domu. Střetne se s Josefem Šteflem v roli Sv. Mikuláše, ten je po zbytek roku ředitelem DDM v Litomyšli. Rekvizity, kostýmy, světla a další techniku má na starost Smetanova Litomyšl, o.p.s. ve spolupráci se Smetanovým domem a mezi jinak skutečnými čerty poznáte i zaměstnance Státního zámku Litomyšl.

Díky souběžně probíhající výstavě vánočních ozdob je rodinám v rámci návštěvy Zámeckého sklepení v moci pekelné bezplatné nabízeno předání mikulášské nadílky v lese vánočních stromků. Zájemci o tuto službu si sami zajišťují obsah nadílky, kterou je třeba označit jménem a věkem obdarovaného a předat pracovníkům sklepení nejpozději 15 minut před objednaným časem prohlídky.

Program je vhodný pro statečné děti od 6 let či pro trapiče jakéhokoli věku. Návštěvu pekla doporučujeme rezervovat předem na www.pekelnekralovstvi.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám